Teksto dydis:
2018-09-11 09:42
LTU

1 Hhhh

Prie kocia tartis su seimos gydytoju .debilai .

13
2018-09-11 10:09
LTU

5 Va taip

Seniau mano močiutė ir mama visus grybus pirmiausia išvirdavo, kad vanduo nutrauktų iš grybų nuodingas medžiagas.Ir gerai vandeniu išplaudavo. Negalvokite, kad jos ringavo nuodingus, blogus grybus. Visus grybus raugdavo ir sūdytus slėgdavo. Paruošimui žinojo įvairių receptų, žiemomis valgydavome ir niekas niekada nuo grybų maisto nesusirgome . O dabar visi "mokyti" ir geri "žinovai" grybų rinkimo ir paruošimo. Tai kartais susergame , ar mirštame nuo "didelio" apie grybus žinojimo.

6
2018-09-11 09:46
SWE

2 cha cha

Paskaitau tokiu visokiu "atradimu" ir galvoju ar tie zmones is menulio nukrite?Ir mano mama ir mociute baravykus tik sviezius apkepdavo svieste ir valgydavo ,aisku ,saldykliu neturejo .Man 60 ir as baravykus valgymui ruosiu tik taip ,jie ir padazas prie geriausios mesos ,ir garnyras ,aisku ,jau turiu galimybe uzsaldyti bet saldau visai nekpetus ,o siveizius ir tada gali ir i sriuba deti ir daryti ka nori ,apvirti nereikia .Dar nuo sovietmecio zmones marinuoja ,bet tai yra tikriausias baravyku sugadinimo budas .Jieverti tik dziovinimo ir saldymo .

5
2018-09-11 20:42
LTU

13 Jėzau

nu kas kaip sugalvoja,taip durniuoja...apvirei keletą min su šiek tiek druskos,.pipiras kvepiantis, lauro lapas...atvėsini, į šaldiklį...išsitraukei nors ir po metų...kepk ant sviesto, su spirgučiais, sriubą verdu piene,grietinėlėje troškinu...kam tą sviestą kepinti,po to šaldyti ir vėl po to kepinti???

4
2018-09-11 10:16
LTU

6 Dar geriau

šaldyti baravykus, o kepinti , kai valgysi.... Visada kepama .

3
2018-09-11 09:59
LTU

4 patarimas

kad ir kaip girtųsi gaspadinė, nevalgykit kitų ruoštų grybų, jeigu norit būti sveiki ar gyvi. Patys ruoškit, patys valgykit, nekiškit, nesiūlykit kietiems. Buvo atvejis , kai superiniai grybai vos kelių žmonių nenuvarė į kapus, nes šeiminininkė grūste juos kišo valgyti.

3
2018-09-11 09:58
SWE

3 pritariu 2

ir mano mociute tik taip darydavo, nes kiti budai jai buvo grybu gadinimas, aisku sviestas buvo savas naminis, dabar kazkokie atradimai paprastu nuo seno zinomu dalyku pateikiami kaip sensacija

3
2018-09-11 19:18
USA

12 abejoju

ar protinga saldyti pagamintus su riebalais, ypac sviestu. Tik papildomas rizikos faktorius, nes sviestas tikrai neisliks neires. Jei negalit saldyti svieziu, trumpai apvirkit is susudykit kol karsti ir slapi, su krapais, cesnaku ir kalendros seklomis. Jokio acto, jokios rugsties, jokiu riebalu, tik druska ir cesnakai. Tinka bet kokiems grybams.

2
2018-09-11 19:16
LTU

11 ...

Sunku paneigti, kad svieste apkepti baravkai yral labai skanūs ir kvapnūs. Antra vertus, būtų daug paprasčiau ir turbūt išliekamosiomis grybo savybėmis naudingiau tiesiog užšaldyti šviežius baravykus ir po to juos atšildžius padaryti tą patį patiekalą, užuot užšaldant ištroškintą, pasūdytą ir pariebintą produktą. Na, o trečia vertus, jokie kulinariniai išmyslai nenurungs džiovintų baravykų skonio, kvapo ir naudingųjų savybių.

2
2018-09-11 12:30
NLD

8 >1

Kai pabandysi grybukų pagal tą receptą, suprasi

2
2018-09-11 13:21
LTU

10 Viskas

Recepte yra gerai, išskyrus sūdymą. Sūdyti reikai, kai jau atšaldytus ruošite valgymui.

1
2018-09-11 10:33
LTU

7 na

Grybus žmonės rinko ir vartojo nuo neatmenamų laikų,kai nei šaldytuvų nei kitokių patogumų nebuvo ir ta patirtis,dabar jau "modifikuota"(šaldymas)perduota iš kartos karton.Tik aplėpausiai nežino nei kokius grybus rinkti ir saugiai valgyti.O jų ,valgomų,yra tiek daug,ne vien tik baravykai.Mišrūs rauginti grybai yra tikra pasaka žiemą su virtomis bulvėmis.

1
2018-09-12 07:36
LTU

14 robe

labai tinka karštą deti i plasmase...skanaus

0
2018-09-11 12:54
LTU

9 123

Blemba, galvojau koki cia stebukla pasiulis...

0