This site uses cookies to ensure that we deliver you the best user experience. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. For more information please see our COOKIE POLICY.

Pasigaminkite žemės riešutų sviesto patys – jo skonis nustebins

„Vegan Pipiras“

 Žemės riešutų sviesto gamyba.
 Žemės riešutų sviesto gamyba.
 Žemės riešutų sviesto gamyba.
 Žemės riešutų sviesto gamyba.
 Žemės riešutų sviesto gamyba.
 Žemės riešutų sviesto gamyba.
 Žemės riešutų sviesto gamyba.
 Žemės riešutų sviesto gamyba.
 Žemės riešutų sviesto gamyba.
 Žemės riešutų sviesto gamyba.
 Žemės riešutų sviesto gamyba.
 Žemės riešutų sviesto gamyba.
 Žemės riešutų sviesto gamyba.
 Žemės riešutų sviesto gamyba.

Naminis žemės riešutų sviestas yra pats skaniausias. Jame nerasite jokių priedų. 

Dalinamės išsamiu receptu, kaip pasigaminti jį namuose. Žinoma, reikės gero S formos smulkintuvo! 

Žemės riešutų sviesto panaudojimas labai platus – nuo tepimo ant duonos gaminat sumuštinius, skanaujant su vaisiais ar koše iki sausainių ar pyragų kepimo! Skonis išties nustebinti gali bet kurį.

Žemės riešutų sviestas

Reikės:

500 g žemės riešutų,

druskos (pagal poreikį, tačiau nebūtina).

Kaip gaminti 

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.

2. Riešutus nuplauti vandeniu (galite dubenyje arba po čiaupu)

3. Palikti kiaurasamtyje kelias minutes, kad nutekėtų vanduo. 

4. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.

5. Ant kepimo popieriaus berti riešutus.

6. Dėti į orkaitę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min.

7. Riešutai bus pakepinti, kai pradės sklisti skanus kvapas ir jie įgaus gelsvą spalvą.

8. Ištraukti riešutus, atvėsinti.

9. Nulupti. Smagiausia su vaikų kompanija.

10. Galite skanauti arba gaminti riešutų sviestą.

Kaip nulupti riešutus

1. Riešutus lupti po vieną, dėti į kitą dubenėlį.

2. Supilti riešutus į audinio skiautę, patrinti rankomis, perrinkti.

3. Paimti nedidelę saują, trinti riešutus delnuose, pašalinti luobelių likučius.

Kalbant apie riešutus, jie turi būti pakepinti, bet ne perkepinti!

Pakepintų riešutų nuotrauka:

 Nuotr. iš „Vegan Pipiras“.

1. Tamsiai rudi – šie riešutai yra kepinti 20 min., tai blogai pakepinti riešutai. Tiksliau pasakius, jie perkepę ir iš jų riešutų sviestas nesigaus!

2. Šviesiai rudi – šie riešutai yra kepinti 10-15 min., jie yra kokybiškai pakepinti - pradėjo skleisti savo aliejų. To pakanka, kad pavyktų kokybiškai pagaminti riešutų sviestą savo namuose!

Norint pagaminti riešutų sviestą, būtina riešutams leisti visiškai atvėsti. Gerai nulupti, kad neliktų luobelių, nes jos riešutų sviestui gali suteikti kartumo.

 Nuotr. iš „Vegan Pipiras“.

Riešutų sviesto gaminimas

Gaminimui reikia gero ir galingo S formos smulkintuvo. Su 700w smulkintuvu man asmeniškai nebuvo pavykę pagaminti. Gaminimui naudojau 1400w kombainą. Pagamina per 4-5 minutes.

1. Nuluptus riešutus berti į S formos smulkintuvą.

2. Įjungti smulkintuvą. Pradžioje matysite riešutų trupinius.

3. Smulkinant keisis forma. Masė susisuks į rutulį.

4. Vėliau gumulas virs vientisa mase.

5. Riešutų sviestas su mažų riešutukų prieskoniu.

6. Paruoštas kokybiškas riešutų sviestas.

Geros tekstūros riešutų sviestas paruoštas ir galite skanauti! Skanaukite su vaisais, duona, ant košių ir dar daug ko.

Skanaus!

Receptu pasidalino „Vegan Pipiras“