Ant grotelių kepti čeburekai padarys įspūdį visiems

Kaip didelis čeburekų gerbėjas anksčiau ar vėliau turėjau sugalvoti, kaip juos išsikepti ant grotelių.

 Ant grotelių kepti čeburekai.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Ant grotelių kepti čeburekai.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Ant grotelių kepti čeburekai.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Ant grotelių kepti čeburekai.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Ant grotelių kepti čeburekai.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Ant grotelių kepti čeburekai.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Ant grotelių kepti čeburekai.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Ant grotelių kepti čeburekai.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Ant grotelių kepti čeburekai.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Ant grotelių kepti čeburekai.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Ant grotelių kepti čeburekai.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Ant grotelių kepti čeburekai.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Ant grotelių kepti čeburekai.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Ant grotelių kepti čeburekai.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Daugiau nuotraukų (7)

„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

2018-09-20 15:48, atnaujinta 2023-09-26 15:56

Šiuos čeburekus galima kepti ne tik kepsninėje ant grotelių, bet ir orkaitėje, ir tradiciškai – aliejuje.

Čeburekai

Reikalingi produktai

Tešlai: 

  • 0,5 l kefyro, 
  • 750 g miltų, 
  • 1 a. šaukštelio sodos, 
  • 1 a. šaukštelio pipirų,
  • ½ šaukšto druskos. 

Faršui:

  • 700 g kiaulienos šoninės (ar kitos riebios mėsos), 
  • druskos, juodųjų pipirų,
  • kepinto ir šviežio svogūno pagal skonį.

Pasirinktinai:

labai skanūs čeburekai su mėsa ir sūriu. Tarkuoto fermentinio sūrio dedame lygiomis dalimis su faršu.

Paruošimo būdas

Į kefyrą supilame sodą ir labai gerai išmaišome. Supilame visus kitus produktus, gautą tešlą gerai išminkome. Jeigu tešlą ruošiate virtuviniu kombainu, nustatykite mažiausią greitį ir minkykite 5 minutes, kitaip tešla taps guminė. 

Formuojame blynus, dedame faršą (ir pasirinktinai sūrį), lipdome čeburekus. 

Čeburekus suguldome ant kepimo popieriaus, dedame ant grotelių ir aptepame alyvuogių aliejumi. Kepame netiesioginėje kaitroje, 170-190°C temperatūroje 6-7 min vieną pusę.

Apverčiame, patepame aliejumi ir kepame dar 4-5 min.

Skanaus! 

Receptas iš knygos „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.