Šį kartą mano fantazijos padiktuotam troškiniui prireikė šių produktų:
- kalakuto kulšelių mėsos,
- cukinijos,
- baltojo svogūno,
- česnakų,
- pomidorų pastos,
- morkų,
- džiovintų slyvų,
- druskos, pipirų,
- ryžių.
Kaip gaminti
Kalakutieną pjaustau 2x2 cm dydžio kubeliais. Daržoves – daug didesniais gabalais. Nes valgydamas troškinį noriu jausti daržoves, o ne vientisą košę.
Kol virtuvėje vyksta paruošiamieji darbai, lauke kaista kepsninė. Kepsninei įkaitus iki 200C statau puodą ir į jame įkaitusį aliejų sudedu kalakutieną. Jai šiek tiek apkepus dedu stambiai supjaustytus svogūnus ir česnakus. Tada šiam turiniui leidžiu pakepti kokias 15 min.
Tada į puodą keliauja likusios daržovės. Šiek tiek verdančio vandens ir verdame toliau. Dar po 15 min. sudedu džiovintas slyvas ir ryžius. Įpilu tiek vandens, kad apsemtų ryžius. Verdu dar 15-20 min., kol ryžiai išvirs.
Tada sudedu pomidorų pastą, šiek tiek pipirų, druskos. Tada troškinu atidengtą puodą, kad nugaruotų skysčio perteklius.
O tada skanaus.
Paklausite, kodėl bendrame puode atsirado ryžiai? Tiesiog norėjosi paeksperimentuoti. Ir prisipažinsiu – gavosi labai puikus patiekalas. Kažkuo panašus į plovą, tik su saldžia gaidele.
Receptu pasidalino „Riebus katinas“