B. Nicholson siūlo ypatingą želės tortą – skonis primins vaikystę

„Želės tortas – vaikystės prisiminimas, svajonė ir patiekalas, kurio, prisipažinsiu, man niekada nepavyko pagaminti“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako vedėja Beata Nicholson. Tačiau vilnietei Elvanai Mackevičienei pagaminti šį skanėstą pavyksta kiekvieną kartą – draugai ją praminė želės tortų karaliene.

Beata Nicholson dalinasi ypatingo deserto receptu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Beata Nicholson dalinasi ypatingo deserto receptu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt

Sep 23, 2018, 1:22 PM, atnaujinta Sep 24, 2018, 10:20 AM

„Želės tortas – desertų karalius, o mane draugai vadina želės tortų karaliene. Sakau iš patirties – jis visus nustebina savo išvaizda, o paskui – ir skoniu“, – sako E. Mackevičienė.

Jai pritaria ir B. Nicholson – ji prisipažįsta, kad tokio torto niekuomet nepavyko pagaminti. E. Mackevičienė sako, kad pirmą kartą želės tortą pasigamino įkvėpta anytos ir mamos, o dabar jis jau tapo visų švenčių akcentu.

Elvanos želės tortui pagaminti reikės:

2 pakelių kivių želės (po 77 g),

2 pakelių vyšnių želės,

2 pakelių apelsinų želės,

1 500 ml karšto vandens (po 500 ml kiekvienam pakeliui želės),

1 banano,

1 rūgštesnių obuolių,

2 nedidelių apelsinų,

150 g žaliųjų vynuogių,

1 indelio konservuotų ananasų griežinėlių,

1 indelio konservuotų persikų puselių,

1 stiklinės braškių ar mėlynių, kitų sezoninių uogų,

1 stiklinės šilauogių.

Želės miltelius ištirpdykite karštame vandenyje, tačiau naudokite dvigubai mažiau vandens, nei nurodyta želės instrukcijoje. Tai labai svarbu – kitaip tortas gali nelaikyti formos.

Indo, kuriame gaminsite tortą, dugne dėliokite supjaustytus vaisius. Elvana naudoja braškes, šilauoges ir vynuoges, tačiau galite naudotis fantazija ir vaisius dėlioti savo nuožiūra. Nepamirškite, kad dubens dugnas – torto viršus, todėl patariama vaisus sudėlioti kuo gražiau.

Ant pirmojo sluoksnio pilkite apelsinų želę – prireiks maždaug vieno samčio. Dėkite į šaldytuvą 10–15 min., arba kol želė apstings.

Taip dėkite kiekvieną sluoksnį, dubens šonus vaisiais dekoruokite simetriškai, o centras – ne toks svarbus. Kiekvieną sluoksnį užpilkite vis kitu želė skoniu ir palaikykite šaldytuve. Elvana rekomenduoja želės tortą per naktį palaikyti šaldytuve, o tik tada bandyti pjaustyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.