„Moliūgas – tai dar viena daržovė, kuri, kaip ir cukinija, mane tiesiog „nuginklavo“. Iš šios išties karališkos daržovės galima prigaminti daugybę gardžių patiekalų: sriubų, troškinių, blynelių, desertų ir t.t.
Šiandien prikepiau moliūgų blynelių su obuoliais. Jie buvo pasakiško skonio.
Ir vėl puikiai tinka posakis: „Kartą paragavęs – negali sustoti“, – teigia recepto autorė. Dalinamės jos receptu.
Moliūgų blyneliai su obuoliais
Reikės:
- 250-300 g moliūgo,
- 2-3 obuolių,
- 400 ml kefyro,
- 2 kiaušinių,
- 200 g miltų,
- 2-3 v.š.cukraus (pagal skonį),
- druskos,
- aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Moliūgą ir obuolius sutarkuokite burokine trintuve, įmuškite kiaušinius, supilkite kefyrą, miltus, pagardinkite druska, cukrumi ir išmaišykite.
Masė blyneliams paruošta.
Blynelius kepkite keptuvėje aliejuje juos vis pavartydami, kol blyneliai įgaus auksinį atspalvį.
Skanaus!