Jums reikės:
2 puodelių šviežių mėlynių (galima ir kitų uogų);
1/3 puodelio cukraus;
Žiupsnio druskos;
2 valg. šaukštų citrinos sulčių;
1 arb. šaukštelio smulkiai tarkuotų citrinos žievelių;
¼ arb. šaukštelio vanilės ekstrakto.
Gaminimas:
1. Į dubenėlį sudėkite uogas, cukrų, druską, citrinos sultis ir žieveles. Naudokite didesnį dubenį, nes džemas gali pradėti burbuliuoti.
2. Neuždengtą dubenį įdėkite į mikrobangų krosnelę. Šildykite mišinį 3 minutes arba kol cukrus ištirps.
3. Išimkite dubenį iš mikrobangų krosnelės, gerai išmaišykite. Tada vėl pašildykite 3-5 minutes.
4. Įmaišykite vanilės ekstrakto ir supilkite į stiklainį. Džemas turi būti tirštas.
Skanaus!
Šaltinis – bostonglobe.com.