„Skonio“ skaitytoja Irena šį mišinį papildė dar vienu labai sveiku ingredientu – moliūgais.
Pasak jos, moliūgas labai dera su citrina, imbieru ir medumi.
„Dėl moliūgo mišinys tampa ne toks aitrus. Kartais tiesiog suvalgau jo šaukštą, kai užsimanau ko nors skanaus. O kartais pasigaminu arbatos, užpylusi porą šaukštelių šiltu vandeniu“, – rašo moteris.
Ji tikina, kad nuo tada, kai ėmė gaminti ir kasdien vartoti šį sveikuolių mišinį, kurį vadina trintiniu, niekada nebeserga peršalimo ligomis.
Ingredientų kiekį Irena pataria keisti pagal skonį – tiesiog maišyti ir ragauti.
Sveikuolių trintinys
Reikalingi produktai:
- 2 citrinos;
- gabalėlis imbiero šaknies;
- 400 g moliūgų;
- 200 g medaus.
Moliūgą supjaustykite skiltelėmis ir iškepkite orkaitėje. Kepti moliūgai, kitaip nei virti, išsaugo visas naudingąsias medžiagas ir nebūna pavandeniję.
Citrinas nuplikykite karštu vandeniu ir supjaustykite mažesniais gabaliukais. Imbierą sutarkuokite.
Į trintuvą dėkite citriną ir sumalkite ją . Dėkite moliūgus. Sutrinkite ir į gautą masę įmaišykite medų.
Mišinį galima paruošti ir viską sumalus mėsmale. Supilstykite į stiklainėlius ir laikykite šaldytuve.
Skanaukite po šaukštą ar du kasdien.