Teksto dydis:
2018-10-10 22:36
LTU

11 Sužavėta...

Ak, kaip kvepia vaikystė!... Ypač ta tarkuotų kleckelių pieniška sriuba su plūduriuojančia sviesto salele... Nors augau ne Žemaitijoj, bet ir Žagarėj valgydavom tokią košę, o kartais dar paprastesnę - išvirdavom smulkiai pjaustytų bulvių, tada į jas pildavom tarkius, paskui valgydavom su spirgais...

0
2018-10-10 21:31
GBR

10 O

Cia ta pati kose kur Prudnikovaite vire "mano mama gamina geriau" ir pamirso tarkius supilti, nes labiau rupejo uodega vizginti ir pliurpti nesamones.

1
2018-10-10 20:54
LTU

9 nu

Tarkuotų bulvių kukuliukų sriubą ir mums virdavo. Labai skanu ir sotu buvo.

1
2018-10-10 18:53
LTU

8 pritariu 4

ir mano tėtis retsykiais virdavo tą šilkinę košę. Be jokių kruopų būdavo, tik spirgais užkulta. Na o perlines kruopas nereik nei ten mirkyt nei per nakt laikyt. Išplauni, supili į puodą ir trumpai pavirus ipili šaukštą ar du (aš šliukštelnu iš akies) saulėgražų aliejaus. Per val/pusantros kruopytės gatavos.

17
2018-10-10 17:15
LTU

7 Demi

Nei pieno nei sultinio į šią košę pilti nereikia. Bet skirtinguose kraštuose gal šiek tiek kitaip verda, bet principas labai panašus. Vieni buvo turtingesni, todėl pieną pildavo, kiti biednesni - nepildavo. Juk tai iš biednumo tokius viralus sugalvodavo, o patikdavo, dabar kelia sentimentus... Jei pilti pieno, tai užvirintą, karštą - pilu jei vaikams verdu. Ir, jei nori, kad būtų lipnesnė, dedi daugiau bulvių tarkių.

0
2018-10-10 15:08
GBR

6 To 4

Na kur jau... Dar viena. Ilona iš TV. šilkinė košę vadina kugeli, tai ir čia... Aš ne iš to krašto, bet pas mus šilkinė košė yra kaip ir autorė rašo ir labai skani košė

0
2018-10-10 14:06
LTU

5 Nuomonė

Perlinė košė yra skaniausia ir sveikiausia natūrali, išvirta kaimiškoje krosnyje, kokią valgiau močiūtės pagamintą.O dabar pavirus ant viryklės dedu į orkaitę užbaigti. Ir jokių bulvių ir spirgų!! Tik druskos pagal skonį.

19
2018-10-10 13:37
GBR

4 MMM

Tai, kad 6i košė ne taip vadinasi. (mes irgi virdavome ir esame iš to paties raj.). Šilkinė košė verdama be kruopų , tik tarkiai, na uždaroma spirgučiais.

18
2018-10-10 12:57
LTU

3 aaa

Verdu tokią košę tik pieno nepilu.Kažkaip nesiderina spirgai su pienu.Skanu.

7
2018-10-10 12:08
DEU

2 jo

labai skanu , ir as prisimenu.

0
2018-10-10 11:57
LTU

1 Turėtų būti

skanu!Pabandysiu!

0