Grybų sriuba su sūriu – tobulai skani

Šiandien nustūmusi visus reikalus į šoną sėdžiu prie lango, gėriuosi auksiniu rudeniu ir valgau sriubą. Kas mane pažįsta, puikiai žino, kad vietoje deserto aš mieliau pasirinksiu dubenėlį sriubos. Ir nieko negaliu su tuo padaryti.

 Sūrio ir pievagrybių sriuba.<br> Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
 Sūrio ir pievagrybių sriuba.<br> Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

Oct 15, 2018, 11:16 AM, atnaujinta Oct 9, 2023, 5:11 PM

Šią sriubą išmokė virti mama. Ji ją virdavo su miško grybais, o aš sugalvojau vietoje grietinėlės dėti kreminį sūrį. Man taip skaniau. 

Jūs galite naudoti ką norite, o jei turite miško grybų, bus tobulai skanu.

Sūrio ir grybų sriuba

Reikalingi produktai:

  • 4 bulvės,
  • 200 g kreminio sūrio su krapais arba grietinėlės,
  • 200 g pievagrybių,
  • 1 svogūnas,
  • 1 morka,
  • 1,5 l vištienos sultinio,
  • ryšelis šviežių krapų,
  • aliejaus kepti,
  • druska pagal skonį,
  • malti baltieji pipirai pagal skonį.

Kaip gaminti 

Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite smulkintus svogūnus bei tarkuotas morkas. Kai daržovės suminkštės, sudėkite smulkintus pievagrybius ir šiek tiek patroškinkite. 

Suberkite kubeliais pjaustytas bulves ir šiek tiek pakepinkite. Užpilkite sultiniu ir virkite, kol bulvės bus minkštos. 

Sudėkite sūrelį, suberkite smulkintus krapus, pagardinkite druska bei pipirais ir pavirkite 5 min., kol sūris išsilydis.

Receptu pasidalino „Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.