Trys gardūs ir kvapnūs garnyrai namų virtuvei suteiks įvairovės

Kone kiekvieną pagrindinį patiekalą papildo garnyras, padedantis atsiskleisti pagrindiniams patiekalo skoniams. Bulvių košė ir salotos – tikra tradicinės virtuvės garnyrų klasika. 

 Bulvės su sūriu ir rozmarinu.
 Bulvės su sūriu ir rozmarinu.
 Skrudinti avinžirniai.
 Skrudinti avinžirniai.
Naminis bolivinių balandų garnyras.
Naminis bolivinių balandų garnyras.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 30, 2018, 11:49 AM

Tačiau ir šioje srityje naujovių ar galimybių rinktis netrūksta. Įdomiais ir originaliais prie daugelio patiekalų tiksiančiais garnyrų receptais dalinasi ekspertas.

„Vienas svarbiausių garnyrų ingredientų – prieskoniai. Geras prieskonių pasirinkimas net ir visai paprastą ar įprastu tapusį patiekalą gali paversti, rodos, dar neragautu skanėstu. Rekomenduoju prieskonius naudoti saikingai, tačiau drąsiai mėginti naujus“, – dalinasi „Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.

Bulvės su sūriu ir rozmarinu

Reikės: 8 vidutinio dydžio bulvių, pusės stiklinės lydyto sviesto, žiupsnelio druskos ir pipirų, 2/3 stiklinės tarkuoto čederio sūrio, 1/3 stiklinės tarkuoto parmezano sūrio, žiupsnelio džiovintų rozmarinų, aitriųjų paprikų miltelių.

„Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Aštriu peiliu, atsargiai įpjaukite bulves kuo plonesnėmis vertikaliomis skiltelėmis, neperpjaudami jų iki galo. Ištepę skardą aliejumi, įdėkite bulves, apšlakstykite ištirpdytu sviestu, paskaninkite druska ir pipirais. Kepkite bulves apie 50 min. arba tol, kol jos suminkštės. Galiausiai apibarstykite bulves įvairiais sūriais, aitriosios paprikos milteliais ir rozmarinu, ir pakepkite dar 5 min., kad sūris išsilydytų. Skanaus!“ – palinkėjo ekspertas.

Skrudinti avinžirniai

Reikės: 2 skardinių konservuotų avinžirnių, alyvuogių aliejaus, žiupsnelio jūros druskos, žiupsnelio saldžiųjų pipirų, žiupsnelio maltos ciberžolės ir aitriosios paprikos miltelių.

„Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Nuplaukite avinžirnius, nusausinkite ir sudėkite juos ant kepimo popieriaus. Skrudinkite orkaitėje apie 15 min. Ištraukite, apibarstykite druska, prieskoniais, apšlakstykite aliejumi. Įdėkite į orkaitę dar 15 min., tuomet išjunkite orkaitę ir luktelėkite dar 15 min. prieš patiekdami, mat taip avinžirniai taps dar traškesni“, – pataria A. Poleninas.

Naminis bolivinių balandų garnyras

Reikės: 350 g (pakelio) bolivinių balandų, aliejaus kepimui, poros skiltelių česnako, apie 200 g pievagrybių, 1 vnt. brokolio, pakelio (400 g) šaldytų žirnelių, sojų padažo bei persilado ar kitokių žolelių prieskonių.

„Bolivinių balandų kruopas išvirkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkintą česnaką, smulkintus pievagrybius, smulkintą brokolį bei šaldytus žirnelius. Nepamirškite pamaišyti, kad neprisviltų. Viskam iškepus apšlakstykite sojų padažu ir visą keptuvės turinį sumaišykite su išvirta bolivinę balanda bei prieskoniais, tada išjunkite ugnį. Paruoštą garnyrą galite pagardinti citrinos sultimis“, – teigia A. Poleninas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.