Vengriškas varškės pyragas – turbūt vienas skaniausių, kokį ragavau

Aš dievinu kavą, tad ir į šio pyrago tešlą įbėriau tirpios kavos. Mmm, koks skanus gavosi pyragas.

 Vengriškas varškės pyragas.<br> Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
 Vengriškas varškės pyragas.<br> Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

Nov 7, 2018, 3:44 PM, atnaujinta Nov 8, 2022, 10:50 AM

Garantuotai tai vienas iš skaniausių varškės pyragų. Minkšta, burnoje tirpstanti tešla ir švelni varškė... Daugiau nieko nesakau – imkite ir patys tuo įsitikinkite. 

Vengriškas varškės pyragas

Reikalingi produktai

Tešlai:

  • 250 g miltų,
  • 1/2 a. š. kepimo miltelių,
  • 100 g cukraus,
  • 1 kiaušinio trynys,
  • 125 g sviesto,
  • 50 g riebios grietinės,
  • 1-2 a. š. tirpios kavos.

Įdarui:

  • 500 g varškės,
  • 100 g cukraus,
  • 50 g riebios grietinės,
  • 2 kiaušiniai,
  • 50 g razinų.

Kaip gaminti

Tešlai miltus sumaišykite su kepimo milteliais.

Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi iki purumo. Įdėkite kiaušinio trynį, grietinę ir berkite tirpią kavą. Gerai išmaišykite. Suberkite miltų mišinį ir užminkykite elastingą tešlą. Padalykite į dvi dalis.

Įdarui varškę gerai ištrinkite su cukrumi, kiaušiniais, grietine ir razinomis.

Kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite lengvai miltais.

Vieną tešlos dalį sutrupinkite į kepimo indą, kad neliktų tarpelių. Supilkite varškės masę, išlyginkite paviršių ir užberkite likusią sutrupintą tešlos dalį.

Kepkite orkaitėje 180 C. apie 45-55 min.

Pjaustykite tik gerai atvėsusį.

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.