Garantuotai tai vienas iš skaniausių varškės pyragų. Minkšta, burnoje tirpstanti tešla ir švelni varškė... Daugiau nieko nesakau – imkite ir patys tuo įsitikinkite.
Vengriškas varškės pyragas
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 250 g miltų,
- 1/2 a. š. kepimo miltelių,
- 100 g cukraus,
- 1 kiaušinio trynys,
- 125 g sviesto,
- 50 g riebios grietinės,
- 1-2 a. š. tirpios kavos.
Įdarui:
- 500 g varškės,
- 100 g cukraus,
- 50 g riebios grietinės,
- 2 kiaušiniai,
- 50 g razinų.
Kaip gaminti
Tešlai miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi iki purumo. Įdėkite kiaušinio trynį, grietinę ir berkite tirpią kavą. Gerai išmaišykite. Suberkite miltų mišinį ir užminkykite elastingą tešlą. Padalykite į dvi dalis.
Įdarui varškę gerai ištrinkite su cukrumi, kiaušiniais, grietine ir razinomis.
Kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite lengvai miltais.
Vieną tešlos dalį sutrupinkite į kepimo indą, kad neliktų tarpelių. Supilkite varškės masę, išlyginkite paviršių ir užberkite likusią sutrupintą tešlos dalį.
Kepkite orkaitėje 180 C. apie 45-55 min.
Pjaustykite tik gerai atvėsusį.