Troškinys su kaimiška višta: mėsa tiesiog kris nuo kaulų

Šį troškinį pavadinau kaimišku, nes višta – kaimiška, o visa kita – miesčioniški gamybos ypatumai.

 Kaimiškos vištos troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“,
 Kaimiškos vištos troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“,
 Kaimiškos vištos troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“,
 Kaimiškos vištos troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“,
 Kaimiškos vištos troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“,
 Kaimiškos vištos troškinys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“,
Daugiau nuotraukų (3)

Riebus katinas

Nov 8, 2018, 5:00 PM, atnaujinta Nov 12, 2020, 7:26 PM

Jei pasigaminsite šį troškinį, mėgausitės skaniais pietumis arba sočia vakariene.

Pusę vištos (2 kg) supjausčiau dideliais gabalais, jei nesumeluosiu – pusę vištos padalinau į penkias dalis.

Vištą įtryniau išspaustu česnaku, druska, juodaisiais pipirais, maltais kmynais bei maltais lauro lapais. Taip pat užpyliau pora šaukštų sojų padažo. Rankomis pamaišiau kelias minutes, kad prieskoniai tolygiai susigertų, ir palikau valandėlei pasimarinuoti. 

Po valandos užpyliau šlakelį aliejaus ir įtryniau visus gabaliukus. 

Tada įkaitinau keptuvę, įpyliau aliejaus, kai jis įkaito, sudėjau vištą. Kadangi mano tikslas buvo ją apkepti, o ne iškepti, aš kepiau virš didžiausios kaitros. Apkepiau abi puses po 1-2 minutes, kol mėsa ir odelė paskrudo. Tuo metu užvirinau vandens. 

Apskrudusią vištą sudėjau į puodą ir užpyliau verdančiu vandeniu (būtinai verdančiu, nes šaltas vanduo lyg kenksminga šoko terapija įkaitusiai keptuvėje vištai).

Kai višta ėmė virti, į tą pačią keptuvę ant likusių vištos taukų sudėjau morkytes ir jas taip pat apkepiau. Kadangi aš troškiniui naudojau kaimišką vištą, ji išskyrė tik taukus. Jei naudosite pirktą parduotuvėje, didelė tikimybė, kad turėsite labiau ne vištos taukų, o vandens. Tad jei jums skysčio kiekis keptuvėje pasirodė per didelis morkoms apkepti, dalį jo nupilkite.

Apkepęs morkas į tą pačią keptuvę sudėjau bulves, kurias taip pat apkepiau iš kelių pusių. Apkeptos jos nukeliavo paskui morkas į puodą, kuriame višta su morkomis burbuliavo.  

Viriau apie 20-30 min. nuo to momento, kai sudėjau vištą. Paskutinės daržovės, kurios nukeliavo į verdantį puodą, – brokoliai ir šparaginės pupelės. 

Dar viską paviriau apie 10 minučių, tada dėjau pomidorų pastos ir smulkintų krapų su petražolėmis. Ir kai viskas užvirė, po 1-2 min. išjungiau ir palikau pastovėti 1 valandą. 

Suprantu, kad kvapai, sklindantys iš puodo, tą valandą pavers kančia, bet patikėkite – ta valanda to verta.

Troškinys per tą laiką dar labiau susistovės, o tada vištiena tiesiog kris nuo kaulo, bus sultinga. Ir patikėkite – troškinys nė kiek neatvės.

Receptu pasidalijoRiebus katinas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.