Garsusis italas pasidalino savo mamos lazanijos receptu

Baigiantis rudeniui garsiųjų virtuvės profesionalų receptai tampa vis sotesni ir saldesni, kad nuolat dangų dengiantys niūrūs debesys nesugadintų savaitgalio nuotaikos. 

 Lazanija.<br> Stopkadras.
 Lazanija.<br> Stopkadras.
 Laidos vedėjai G.L.Demarco ir A.Gadžijevas.<br> Stopkadras.
 Laidos vedėjai G.L.Demarco ir A.Gadžijevas.<br> Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 9, 2018, 9:58 AM, atnaujinta Nov 9, 2018, 11:28 AM

Ne tik gardūs patiekalai ir akį viliojantys desertai, bet ir linksmos istorijos bei skardus juokas šio šeštadienio rytą vėl pakvies žiūrovus kartu išgerti puodelį kavos.

Laidos „Gardu Gardu!“ vedėjas linksmasis virtuvės šefas Gianas Luca Demarco dar kartą išpildys žiūrovų pageidavimą ir pagamins italų virtuvės hitą – lazaniją pagal savo mamos receptą.  Italijoje, pasak jo, yra gausybė lazanijos gaminimo būdų – atskiruose regionuose ji gaminama kitaip. Vienu tokiu gaminimo būdu, kurį išmoko gaminti iš savo mamos, laidos vedėjas pasidalino su televizijos žiūrovais. 

Lazanija

Reikės:

2 pakuočių (po 500 g) lazanijos lakštų,

500 g jautienos faršo,

1 svogūno,

1 morkos, 

1 saliero stiebo,

200 g virto itališko kiaulienos kumpio,

2 rutuliukų mocarelos sūrio,

200 g tarkuoto kietojo sūrio, 

600 g pomidorų tyrės,

juodojo balzaminio acto,

ypač tyro alyvuogių aliejaus,

žiupsnelio druskos,

žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,

maltos mėsos prieskonių.

Bešamelio padažui reikės:

2 l pieno,

200 g sviesto,

200 g miltų,

žiupsnelio druskos,

žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,

muskato riešuto.

Kaip gaminti

Svogūną, salierą ir morką supjaustyti smulkiais kubeliais. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinti šlakelį alyvuogių aliejaus ir suberti smulkintas daržoves. Apkepinti, primažinti kaitrą iki vidutinės ir palikti troškintis 2 minutes. Tada sudėti jautienos faršą, gerai apkepinti ir, kai išgaruoja skystis bei pradeda lipti prie dugno, įpilti porą šlakelių juodojo balzaminio acto. Gerai išmaišyti, įberti druskos, pipirų bei maltos mėsos prieskonių. Tada supilti pomidorų tyrę, išmaišyti, sumažinti iki silpnos kaitros, pridengti ir leisti 20 minučių troškintis.

Bešamelio padažui prikaistuvyje išlydyti sviestą ir suberti miltus. Nuolat maišyti šluotele iki vientisos tvirtos masės. Tada po truputį supilti pieną ir nuolat maišyti iki vientisos blizgios masės. Įberti druskos, pipirų ir įtarkuoti ketvirtadalį muskato riešuto. Viską gerai išmaišyti ir nukelti nuo kaitros. 

Giliame inde sumaišyti bešamelio padažą su išsitroškinusia jautienos ir pomidorų tyrės mase. 

Kepimo inde sluoksniuoti taip: padažas, plėšytos mocarelos gabaliukai, plėšyto virto kumpio gabaliukai, keli žiupsneliai tarkuoto kietojo sūrio, lazanijos lakštai, vėl padažas ir t.t. Viršutinis sluoksnis: padažas, mocarela, kumpis ir gausus sluoksnis tarkuoto sūrio.

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Iškepusią lazaniją ištraukti iš orkaitės ir leisti 15 minučių „pailsėti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.