Japonijos įkvėptas sūrio pyragas

Baigiantis rudeniui garsiųjų virtuvės profesionalų receptai tampa vis sotesni ir saldesni, kad nuolat dangų dengiantys niūrūs debesys nesugadintų savaitgalio nuotaikos. 

Sūrio pyragas su citrininiu kremu ir japoniška žaliąja arbata.<br> Stopkadras.
Sūrio pyragas su citrininiu kremu ir japoniška žaliąja arbata.<br> Stopkadras.
 Laidos vedėjai G.L.Demarco ir A.Gadžijevas.<br> Stopkadras.
 Laidos vedėjai G.L.Demarco ir A.Gadžijevas.<br> Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 11, 2018, 5:32 PM

Laidos „Gardu Gardu!“ vedėjas Ali Gadžijevas savaitgalio desertui siūlo pasigaminti 
visų mėgstamą tradicinį sūrio pyragą su netradiciniu pagardu – japoniškos žaliosios arbatos mačios milteliais. 

Galutinis rezultatas tikrai pribloškiantis: dekoruotas Ali stiliumi ir kvepiantis Japonija.

Sūrio pyragas su citrininiu kremu ir japoniška žaliąja arbata

Pyragui reikės:

250 g avižinių sausainių,

150 g sviesto,

1 arb. š. druskos,

350 g kreminio sūrio,

180 g cukraus,

90 g grietinėlės,

3 kiaušinių,

2 arb. š. žaliosios arbatos mačios miltelių

Kremui reikės:

180 g citrinų tyrės,

3 kiaušinių,

180 g cukraus,

60 g sviesto,

30 g kukurūzų krakmolo.

Papuošimui reikės:

Šviežių uogų (braškių, šilauogių, aviečių),

cukraus pudros.

Kaip gaminti

Išlydyti sviestą. Į elektrinį smulkintuvą sudėti laužytus sausainius ir užpilti sviestu. Sumalti iki vientisos trupinių masės. Gautą masę sudėti į kepimo formą ir spaudžiant paviršių išlyginti iki lygaus pagrindo. Įdėti į šaldytuvą, kad pagrindas sustingtų.

Tada į elektrinį smulkintuvą įdėti kreminį sūrį, supilti grietinėlę, suberti cukrų ir japoniškos arbatos mačos miltelius. Viską suplakti iki vientisos masės ir ją supilti ant sustingusio sviestinio pagrindo. Kepti iki 110°C įkaitintoje orkaitėje 1,5 val. Iškepusį atvėsinti.

Kremui skirtus kiaušinius išplakti kartu su cukrumi ir kukurūzų krakmolu.

Prikaistuvyje užvirti citrinų tyrę ir po truputį pilti ją į kiaušinių masę bei nuolat plakti. Gautą masę grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti kaitrą, įdėti 1 arb. š. sviesto ir nuolat maišyti, kol kremo masė sutirštės. Nukelti nuo kaitros, sudėti likusį sviestą ir maišyti šluotele, kol jis ištirps. Tada supilti kremą į konditerinį maišelį ir palikti šaltai, kad atvėstų. 

Sūrio pyragą išimti iš kepimo formos ir paviršių dekoruoti atvėsusiu citrininiu kremu. Ant kremo išdėlioti šviežias uogas bei pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.