Laidos „Gardu Gardu!“ vedėjas Ali Gadžijevas savaitgalio desertui siūlo pasigaminti
visų mėgstamą tradicinį sūrio pyragą su netradiciniu pagardu – japoniškos žaliosios arbatos mačios milteliais.
Galutinis rezultatas tikrai pribloškiantis: dekoruotas Ali stiliumi ir kvepiantis Japonija.
Sūrio pyragas su citrininiu kremu ir japoniška žaliąja arbata
Pyragui reikės:
250 g avižinių sausainių,
150 g sviesto,
1 arb. š. druskos,
350 g kreminio sūrio,
180 g cukraus,
90 g grietinėlės,
3 kiaušinių,
2 arb. š. žaliosios arbatos mačios miltelių
Kremui reikės:
180 g citrinų tyrės,
3 kiaušinių,
180 g cukraus,
60 g sviesto,
30 g kukurūzų krakmolo.
Papuošimui reikės:
Šviežių uogų (braškių, šilauogių, aviečių),
cukraus pudros.
Kaip gaminti
Išlydyti sviestą. Į elektrinį smulkintuvą sudėti laužytus sausainius ir užpilti sviestu. Sumalti iki vientisos trupinių masės. Gautą masę sudėti į kepimo formą ir spaudžiant paviršių išlyginti iki lygaus pagrindo. Įdėti į šaldytuvą, kad pagrindas sustingtų.
Tada į elektrinį smulkintuvą įdėti kreminį sūrį, supilti grietinėlę, suberti cukrų ir japoniškos arbatos mačos miltelius. Viską suplakti iki vientisos masės ir ją supilti ant sustingusio sviestinio pagrindo. Kepti iki 110°C įkaitintoje orkaitėje 1,5 val. Iškepusį atvėsinti.
Kremui skirtus kiaušinius išplakti kartu su cukrumi ir kukurūzų krakmolu.
Prikaistuvyje užvirti citrinų tyrę ir po truputį pilti ją į kiaušinių masę bei nuolat plakti. Gautą masę grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti kaitrą, įdėti 1 arb. š. sviesto ir nuolat maišyti, kol kremo masė sutirštės. Nukelti nuo kaitros, sudėti likusį sviestą ir maišyti šluotele, kol jis ištirps. Tada supilti kremą į konditerinį maišelį ir palikti šaltai, kad atvėstų.
Sūrio pyragą išimti iš kepimo formos ir paviršių dekoruoti atvėsusiu citrininiu kremu. Ant kremo išdėlioti šviežias uogas bei pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus!