Todėl iškepiau šių skanių, kvapnių vafliukų, nors gal jie daugiau panašūs į blynelius, bet nesvarbu. Svarbu tai, kad jie išėjo labai skanūs.
Varškės vafliukai su morkomis ir obuoliais
Reikės (man išėjo 11 vnt.):
- 220 g kreminės varškės;
- 1 nedidelės morkos;
- 100 g obuolio;
- 1 kiaušinio;
- 35 g ištirpinto sviesto;
- 100 g miltų;
- cukraus ir cinamono pagal skonį;
- 1 a. š. kepimo miltelių.
Gaminimo eiga
Varškę, kiaušinį, cukrų, cinamoną, ištirpintą sviestą ir kepimo miltelius išmaišyti.
Nuskusti ir sutarkuoti smulkia tarka morką.
Nulupti obuolį ir sutarkuoti stambia tarka ir kartu su morka įmaišyti į tešlą.
Pagaliau įberti persijotus miltus, dar kartelį išmaišyti (tešla išeis labai tiršta, bet taip ir turi būti).
Įkaitinti vaflinę ir sutepti trupučiu aliejaus, dėti po 1 gerą v. š. tešlos ir kepti vafliukus, kol gražiai apkeps.
Patiekti su kuo mėgstate.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Andželikos virtuvėlė“