Anksčiau buvo kitaip. Kiek save pamenu, į storus sąsiuvinius rašydavausi receptus, ir dažniausiai tai būdavo saldumynai, kepiniai. O dabar aš nemėgstu gaminti saldumynų.
Šios silkės užkandėlės greitai paruošiamos ir dar greičiau suvalgomos.
Puikus užkandis žiemos šventėms ar net Kūčių stalui, nes nenaudojamas majonezas.
Jį paruošite per 20 minučių.
Užkandėlė su silke
Reikalingi produktai:
- 10 pievagrybių,
- 1 morka,
- 1 svogūnas,
- 1 paprika,
- 2 silkių filė,
- pagal skonį sojų padažo,
- pagal skonį druskos,
- pagal skonį maltų pipirų,
- aliejaus.
Kaip gaminti
Pievagrybius nuvalykite, pašalinkite kotelius. Dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite apie 5-7 min.
Morką sutarkuokite, svogūną ir papriką supjaustykite kubeliais.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apkepinkite smulkintas daržoves, sudėkite smulkintus grybų kotelius. Pagardinkite sojų padažu, druska bei pipirais.
Silkės filė supjaustykite mažais gabaliukais ir sumaišykite su kepintomis daržovėmis.
Daržovių įdarą dėkite į pievagrybių kepurėles.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Samčio užrašai“