Daugeliui laidos gerbėjų šis patiekalas turėtų sukelti nostalgiją – prieš gerą trisdešimtmetį panašus patiekalas tikrai karaliaudavo dažnoje virtuvėje.
Aišku, laidos vedėjas liko ištikimas savo prigimčiai ir pagardino patiekalą itališkais akcentais.
Troškinta menkė
Reikės:
- 800 g šviežios menkės filė,
- 400 g konservuotos pomidorų tyrės,
- 200 g vyšninių pomidoriukų,
- 1 svogūno,
- 2-3 juostelių ančiuvių filė,
- 100 g žalių alyvuogių be kauliukų,
- 3 valg. š. miltų,
- ypač tyro alyvuogių aliejaus,
- žiupsnelio druskos,
- žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
- persilado prieskonių.
Kaip gaminti
Svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais.
Pomidoriukus perpjauti per pusę.
Menkės filė supjaustyti 3 cm pločio juostelėmis ir apvolioti miltų, druskos bei pipirų mišinyje.
Į keptuvę įpilti alyvuogių aliejaus, įdėti ančiuvių filė, įjungti kaitrą ir maišant pakepinti, kol ančiuviai sutrupės. Tada sudėti supjaustytus pomidoriukus ir maišant pakepinti 2-3 minutes ant vidutinės kaitros. Sudėti svogūno pusžiedžius ir dar maišant pakepinti 2-3 minutes, kol išgaruos skystis. Tada sudėti menkės juosteles, išmaišyti ir trumpai pakepinti. Supilti pomidorų tyrę, įberti druskos, jei trūksta, ir persilado prieskonių. Išmaišyti ir patroškinti 2-3 minutes.
Patiekti su mėgstamu garnyru.
Skanaus!