Pyragas su vyšniomis ir vaniliniu pudingu
Reikalingi produktai (30 x 20 cm skersmens skardai)
Tešlai:
- 125 g minkšto sviesto,
- 3 kiaušiniai,
- 130 g cukraus,
- 150 g miltų,
- 35 g kukurūzų krakmolo,
- 6 geri v. š. natūralaus jogurto,
- 15 g kakavos,
- 8 g kepimo miltelių,
- vanilės.
Pudingui:
- 500 ml pieno,
- 2 maži kiaušiniai,
- 90 g cukraus,
- 30 g kukurūzų krakmolo,
- vanilės.
Dar reikės:
- 280 g vyšnių iš kompoto ar šaldytų,
- 50 g tarkuoto pieniško šokolado.
Kaip gaminti
Sviestą išsukti su cukrumi ir vanile iki vientisos masės. Įmušti po vieną kiaušinį ir trumpai išplakti. Įmaišyti jogurtą, berti prasijotus miltus su krakmolu ir kepimo milteliais – gerai viską išmaišyti, padalinti tešlą į dvi vienodas dalis. Į vieną įmaišyti kakavą.
Skardą iškloti kepimo popieriumi, paskirstyti pirmiausia tamsią tešlą, po to šviesią, o ant viršaus išdėlioti (truputelį įspaudus) nuvarvintas vyšnias.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40-45 min. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku.
Vanilinis pudingas. Pieną, cukrų, vanilę, krakmolą, kiaušinius gerai išplakti ir uždėjus ant viryklės kaitinti vis maišant, kol pudingas sutirštės. Palikti jį trumpam atvėsti, o po to dar šiltą užpilti ant atvėsusio pyrago. Viršų apibarstyti tarkuotu šokoladu ir leisti pyrageliui porą valandų pastovėti.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Andželikos virtuvėlė“