Apelsinų žievelių cukatos: tikras žieminis skanėstas

Žiema – metas, kai valgome turbūt daugiausiai citrusinių vaisių. Kur dedate apelsinų žieveles? Išmetate? Daugiau nedarykite tokios klaidos. 

 Apelsinų žievelių cukatos.<br> 123rf nuotr.
 Apelsinų žievelių cukatos.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-04 13:04, atnaujinta 2022-11-29 13:00

Verčiau pasigaminkite cukatų – pamatysite, namai iškart pakvips Kalėdomis, o dėl šių saldėsių varžysis visi šeimos nariai. 

Jeigu nesuvalgysite ir išsaugosite iki švenčių, jomis galėsite puošti Kalėdų desertus, dėti į pyragus.  

Apelsinų žievelių cukatos

Apelsinus švariai nuplaukite su soda, nulupkite žieveles, pašalinkite baltąjį sluoksnį ir dėkite į subenį su vandeniu. Pamirkykite 1-2 dienas, kartais pakeisdami vandenį. Tai padės pašalinti kartumą. O jeigu kartumas jums patinka, praleiskite šį žingsnį.

Nupilkite vandenį, žieveles supjaustykite mažesniais gabalėliais. 

Dėkite į puodą, užpilkite cukraus tiek, kiek sveria žievelės, pilkite vandens, kad vos apsemtų ir atsargiai virkite virš lėtos ugnies, kol žievelės taps minkštos ir skaidrios.

Nupilkite sirupą, atšaldykite, apvoliokite cukruje ir padėkite išdžiūti.

Laikykite sandarioje dėžutėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.