Šokoladainis su graikišku jogurtu toks puikus, kad negaliu nepasidalinti receptu

Prisipažinsiu, čia buvo pirmas mano gyvenime keptas šokoladainis, vadinamasis brownie. Kodėl? Nesu saldumynų žmogus, man užtenka kartą per mėnesį suvalgyti ką nors saldaus. Todėl rečiau ir eksperimentuoju su saldumynais.

 Šokoladainis su graikišku jogurtu.<br>Nuotr. iš „But first – food“.
 Šokoladainis su graikišku jogurtu.<br>Nuotr. iš „But first – food“.
Daugiau nuotraukų (1)

Domantė Slapšinskaitė, „But first – food“

2018-12-08 12:35, atnaujinta 2022-12-10 19:29

Bet viskas taip gerai pavyko, kad negaliu nepasidalinti!

O geriausias dalykas – naudojant kokosų aliejų, avižinius miltus ir graikišką jogurtą – šis skanėstas bus tik nedidelė nuodėmė.

Dabar dėl miltų: faktas, kad gausis sveikesnis šokoladainis, jei naudosite migdolų ar avižų miltus. Bet iš esmės tinka bet kokie miltai. Tad jei spintelėj rasit tik paprastus kvietinius, išeis ne ką prastesnis desertas.

Dėl kokosų aliejaus: tinka ir sviestas! Tad jei nebijote papildomų kalorijų – drąsiai naudokit.

Dėl cukraus: taip taip, cukrų naudosim. Kad ir kaip bebūtų, tai yra saldumynas. Kokį rinktis, jūsų valia – kokosų, rudąjį ar baltą cukrų.

Šokoladainis su graikišku jogurtu

Reikės:

  • 6 v. š. miltų;
  • 4 v. š. 100% kakavos miltelių;
  • 100g juodo (bent 70% turinčio kakavos) šokolado;
  • 1 v. š. kokosų aliejaus;
  • 100 g cukraus;
  • 300 g graikiško jogurto;
  • 2 kiaušinių; 
  • žiupsnelio druskos.

Glajui reikės:

  • 100 ml riebesnės grietinėlės;
  • 50 g juodo šokolado;
  • saujos lazdyno riešutų.

Kaip gaminti

Orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių. Indą, kuriame kepsite pyragą, ištepame kokosų aliejumi (ar sviestu).

Mažame dubenėlyje sumaišome miltus, kakavą bei druską.

Puode (ar keptuvėje) ištirpiname šokoladą kartu su kokosų aliejumi, į pabaigą beriame cukrų.

Didesniame dubenyje sumaišome ištirpintą šokoladą su kokosų aliejumi bei cukrumi, įmušame kiaušinius, dedame graikišką jogurtą. Gerai išmaišome. Pamažu įmaišome miltų ir kakavos mišinį. Viską dar kartą labai gerai išmaišome.

Pilame į kepimo indą, šauname į orkaitę ir kepame apie 20-25 minutes. (Jei indas nedidelis, bet aukštesnis, gali prireikti ir 30 min.)

Kol kepa, pasigaminame glajų: puode ištirpiname šokoladą, įmaišome grietinelę, pakaitiname, bet neleidžiame užvirti. Leidžiame atvėsti. Smulkiai sukapojame lazdyno riešutus.

Ant jau iškepusio pyrago pilame glajų, paskirstome, kad viskas paviršius tolygiai pasidengtų. Užberiame lazdyno riešutų.

Leidžiame bent pusvalandį atvėsti arba iki tol, kol glajus sukietės. Jei nekantraujat, dėkit į šaldytuvą arba neškit į balkoną. 

Receptu pasidalijo „But first – food“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.