Vilniaus viešbučio „Panorama“ virtuvei vadovaujantis Arnas Noreika dalijasi receptu, kuriame puikiai suderinami, atrodo, nesuderinami ingredientai, o patiekalo skonis nustebins ne vieną gurmaną.
Šiam šedevrui pasigaminti užtruksite vos 15-20 minučių.
Cukinijų ir saldžiųjų bulvių blyneliai su kalakutiena ir kiviu
4 porcijoms blynelių pasigaminti mums reikės:
- 200 g kalakutienos filė,
- 1 cukinijos (apie 250 g),
- 1-2 saldžiųjų bulvių (apie 250 g),
- 2 kiaušinių,
- 3 šaukštų speltų miltų,
- alyvuogių aliejaus,
- 1 vidutinio prinokusio kivio,
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti
Nulupkite saldžiąją bulvę, kivį bei cukiniją ir sutarkuokite burokine tarka. Į gautą masę įmuškite kiaušinius ir suberkite miltus. Smulkiai sukapokite kalakutieną ir sudėkite į gerai išmaišytą daržovių masę, pagardinkite pipirais ir druska, taip pat galite įdėti ir petražolių, kalendrų ar šiek tiek bazilikų.
Į įkaitintą bei alyvuogių aliejumi pašlakstytą keptuvę sudėkite suformuotus blynelius ir kepkite 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
Skonis nustebins kiekvieną.
Skanaus!