Sentimentai vaikystės gardėsiui: parodė, kaip išsikepti legendinius riešutėlius

Nors daugelis šiuos sausainius prisimena iš vaikystės, juos pagaminti – visai ne vaikiškas darbas, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ apie sausainius riešutėlius tvirtina Agnė Straubergaitė. Tačiau bijoti neverta, nes rezultatas, sako laidos vedėja Beata Nicholson – vertas pastangų.

 Riešutėliai.<br>Nuotr. iš lrt.lt
 Riešutėliai.<br>Nuotr. iš lrt.lt
Daugiau nuotraukų (1)

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt

Dec 10, 2018, 6:27 PM

„Šis receptas skirtas pažengusiems – ne naujokui virtuvėje. Tam reikia turėti įgūdžių, jausti, kaip ir ką daryti“, – įspėja A. Straubergaitė.

Ji pati šį prieš kelis dešimtmečius itin populiarų skanėstą išmoko kepti dar būdama maža – padėdavo gaminti mamai.

„Tai mano vizitinė kortelė, o pomėgis atėjo iš mamos. Visuomet nuo vaikystės juos šeimoje kepdavome“, – sako ji.

Ištekėjusi Agnės mama gaminti nemokėjo, todėl ėjo į kulinarijos kursus – būtent ten ji sužinojo šių sausainių receptą. „Be to, čia į pagalbą puikiai galima pasikviesti ir vaikus – jie mažais rutuliukais paruoš tešlą, o jūs kepsite“, – pataria A. Straubergaitė.

Riešutėliai

Reikės:

400 g sviesto,

200 g cukraus,

2 kiaušinių,

700–800 g miltų,

1 šaukštelio vanilinio cukraus,

1 šaukštelio kepimo miltelių.

Pertepti:

1 skardinės virto kondensuoto pieno.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Parengė Gertrūda Stripeikytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.