Silkė su morkomis ir spanguolėmis verta vietos ant švenčių stalo

Šį receptą konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ pasiūlė Odeta Kudopčenkienė.

 Pikantiška silkė.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Pikantiška silkė.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2018, 3:51 PM, atnaujinta Dec 10, 2022, 7:24 PM

Pikantiška silkė 

Reikalingi produktai:

  • 4 silpnai sūdytos silkės filė,
  • 1 svogūnas,
  • 2 didelės morkos,
  • 1/2 a. š. cukraus,
  • 1 sauja džiovintų spanguolių,
  • 1 sauja graikinių riešutų branduolių,
  • 1 v. š. cinamono,
  • 1 v. š. aguonų,
  • aliejaus kepti.

Kaip gaminti

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite smulkintus svogūnus.

Kai svogūnai suminkštės ir įgaus auksinę spalvą, dėkite sutarkuotas morkas, apibarstykite cukrumi ir uždengę troškinkite apie 10 min. ant silpnos ugnies.

Į keptuvę suberkite spanguoles, smulkintus riešutus, aguonas ir cinamoną. Viską patroškinkite dar 5 min.

Atvėsinkite.

Silkę supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į silkinę. Užklokite silkę daržovių patalu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.