Pikantiška silkė
Reikalingi produktai:
- 4 silpnai sūdytos silkės filė,
- 1 svogūnas,
- 2 didelės morkos,
- 1/2 a. š. cukraus,
- 1 sauja džiovintų spanguolių,
- 1 sauja graikinių riešutų branduolių,
- 1 v. š. cinamono,
- 1 v. š. aguonų,
- aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite smulkintus svogūnus.
Kai svogūnai suminkštės ir įgaus auksinę spalvą, dėkite sutarkuotas morkas, apibarstykite cukrumi ir uždengę troškinkite apie 10 min. ant silpnos ugnies.
Į keptuvę suberkite spanguoles, smulkintus riešutus, aguonas ir cinamoną. Viską patroškinkite dar 5 min.
Atvėsinkite.
Silkę supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į silkinę. Užklokite silkę daržovių patalu.