Švenčių stalui ji siūlo savo receptą.
„Silkė su avokadų kremu – labai greitai pagaminamas, įsimintino skonio patiekalas, kurį ruošiu Kūčių stalui. Manau, patiks daugumai šeimininkių ir tiems, kurie nemėgsta svogūnų“, – rašo Rima, visiems linkėdama skanių pojūčių.
Štai jos receptas – išbandykite.
Silkė su avokadų kremu
Reikės:
- 3 pomidorų,
- 2 silkės filė,
- 3 avokadų,
- 1 žaliosios citrinos,
- 50 ml alyvuogių aliejaus,
- druskos,
- pipirų,
- šviežių bazilikų,
- bruknių arba spanguolių papuošti.
Kaip gaminti
Pomidorus blanširuokite ir nulupkite odelę. Supjaustykite riekelėmis ir išdėliokite lėkštėje.
Ant pomidorų dėkite supjaustytą slkės filė.
Paruoškite avokado kremą: nulupkite avokadus, sutrinkite su aliejumi, paskaninkite druska, pipirais ir bazilikais. Išpauskite žaliosios citrinos sultis ir jomis paskaninkite kremą.
Paruoštą kremą dėkite ant silkės.
Puoškite bruknėmis ar spanguolėmis ir bazilikų lapeliais.