Gardžių švenčių stalui – penki geriausi skaitytojų receptai

Baigėsi mūsų šventinių patiekalų receptų konkursas, sulaukęs daugybės puikių receptų: nuo silkių iki kūčiukų, nuo žuvies ar mėsos patiekalų – iki desertų. 

 Silkė po patalais.<br> 123rf nuotr.
 Silkė po patalais.<br> 123rf nuotr.
 Silkė su daržovėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Silkė su daržovėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Žagarėliai.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Žagarėliai.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Silkė su morkomis ir spanguolėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Silkė su morkomis ir spanguolėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Šventinė silkė.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Šventinė silkė.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Su medumi marinuota silkė.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Su medumi marinuota silkė.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Silkė.<br> 123rf nuotr.
 Silkė.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2018-12-17 18:16, atnaujinta 2018-12-17 18:38

Tikimės, kad skaitytojai rado daug gerų idėjų ir receptų, metas susumuoti rezultatus ir paskelbti laimėtojus. 

Turbūt mažai ką nustebins, kad tikra žiemos švenčių karalienė – silkė ir patiekalai iš jos.

Į populiariausių receptų penketuką pateko net keturi silkių patiekalai. 

Štai jie.

Marinuota silkė

„Svarsčiau, ar verta į jūsų rengiamą šventinių receptų konkursą siųsti šį savo virtuvės „hitą“. Ne todėl, kad abejočiau, jog jis vertas šventinio stalo, o todėl kad yra toks paprastas“, – rašo vilnietė Regina.

Jos siūlomą patiekalą – marinuotą silkę – užtrunka pagaminti vos dešimt penkiolika minučių, jam tereikia vos kelių ingredientų, tačiau jis patinka kone visiems, net ir tiems, kurie paprastai į silkę žiūri abejingai.

„Per beveik penkerius metus, kiek gaminu šią silkę, nesulaukiau abejingos ragavusiųjų reakcijos. Visi tik giria. Beje, suskaičiavau, kad patiekalo savikaina nesiekia net trijų eurų“, – rašo Regina.

Jos receptą rasite žemiau:

Šventinė silkė

Neringa L. mūsų receptų konkursui pasiūlė savo šventinės silkės receptą, kuriai ypatingo skonio suteikia saldžios razinos, o žiupsnelis cinamono – šventiškumo.

Išbandykite! Visą receptą rasite žemiau:

Pikantiška silkė

Šį receptą konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ pasiūlė Odeta Kudopčenkienė.

Jos silkei ypatingo skonio suteikia džiovintos spanguolės ir aguonos.

Receptą rasite žemiau:

Silkė su troškintomis daržovėmis 

„Noriu pasidalinti savo pačios sugalvotu, bet jau tapusiu šeimos mėgiamu receptuku. Sveika, skanu, greita!  O kaip racionaliai susinaudoja rudens gėrybės!“ – rašo mūsų skaitytoja Regina Račkauskienė.

Dalijamės receptu – išbandykite ir jūs. Galbūt tokią silkutę norėsite pasiruošti žiemos šventėms. Receptą rasite žemiau:

Ir pabaigai – tikrų tikriausias, pats pačiausias ir populiariausias desertas! 

Žagarėliai iš tešlos su kefyru

„Pagaliau ir aš turiu tobulų žagarėlių receptą, už kurį esu dėkinga poniai Onutei. Kepiau jau ne kartą – visada pavyksta ir yra labai skanūs. 

Žinote posakį „Kartą paragavęs – negali sustot“? Kalbant apie šiuos žagarėlius jis puikiai tinka“, – tikina vilnietė Audronė Zemenskienė, puikiųjų žagarėlių receptu pasidalijusi su „Skonio“ skaitytojais. 

Visą receptą rasite čia:

Visiems laimėtojams atitenka mūsų partnerio – „Iceco žuvis“ prizai – šventiniai „Zigmas“ produkcijos rinkiniai, kuriuos sudaro švenčių stalui puikiai tinkantys lašišos ir silkės gaminiai.

Su laimėtojais susisieksime asmeniškai. 

Ramaus laukimo ir gardžių švenčių visiems!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.