Pagrindui (22 cm apvaliai formai) reikės:
- 2 kiaušinio trynių;
- 110 g sviesto;
- 180 g miltų;
- žiupsnelio druskos;
- 1 v. š. labai šalto vandens.
Įdarui reikės:
- pusės brokolio;
- 150 ml riebios grietinėlės;
- 50 g fermentinio, kietojo arba kito sūrio;
- 2 kiaušinių;
- 2 baltymų (likusių nuo pagrindo);
- 100 g rūkytos lašišos;
- krapų;
- svogūnų;
- pomidoriukų papuošimui.
Pagrindo gaminimas
Sviestą supjaustome gabaliukais į miltus su druska ir rankomis triname, kol susiformuoja trupiniai. Supilame vandenį su tryniais ir užminkome tešlą. Susukame į maistinę plėvelę ir padedame 30 minučių į šaldytuvą. Tuomet išklojame tešla kepimo formą ir jos sieneles, subadome dugną šakute ir kepame pagrindą 180°C orkaitėje apie 20 minučių.
Įdaro gaminimas
Brokolį suskirstome žiedynėliais ir 5 minutes apverdame, sudedame ant pagrindo. Taip pat išdėliojame lašišą. Kiaušinius ir baltymus išplakame, supilame grietinėlę, sudedame sūrį ir krapus. Viską gerai išmaišome ir užpilame ant brokolių su lašiša. Ant viršaus dedame vyšninius pomidoriukus, svogūnų žiedus. Grąžiname pyragą į orkaitę ir dar kepame apie 20-25 minutes.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Jurgittos receptai“.