Lengvas bulvių apkepas, dėl kurio sąžinė negrauš

Žinote, mums jau metas nustoti manyti, kad bulvės ir kitos krakmolingos daržovės yra blogis ir kad jos kenkia mūsų kūnui. Mums tiesiog reikia išmokti jas protingai gaminti. 

 Bulvių apkepas.<br>Nuotr. iš „Kas tas avokadas“.
 Bulvių apkepas.<br>Nuotr. iš „Kas tas avokadas“.
 Bulvių apkepas.<br>Nuotr. iš „Kas tas avokadas“.
 Bulvių apkepas.<br>Nuotr. iš „Kas tas avokadas“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Kas tas avokadas“

Jan 21, 2019, 3:03 PM, atnaujinta Jan 16, 2023, 10:58 AM

Pavyzdžiui, vietoje baltų apdorotų ryžių rinktis ruduosius, o bulves gaminti nenaudojant aliejaus. Vadovaudamiesi šiomis dviem paprastomis taisyklėmis jus niekada nepajusite jokių neigiamų pasekmių. 

Bulvės iki šiol yra apipintos įvairiausiais mitais. Pavyzdžiui, daugelis žmonių mano, kad bulvės tukina, tačiau taip yra tik tada, kai jos valgomos paskrudintos arba patiekiamos su sviestu, grietine ar riebiais padažais. 

O bulvės yra geras vitaminų C ir B6, kalio ir kitų mineralų šaltinis, be to, jos yra pilnos ląstelienos. Reikia tik mokėti jas paruošti nenaudojant butelio aliejaus ar kibiro majonezo.

O šiandien gaminame veganišką bulvių apkepą. Labai paprastai paruošiama ir lengva vakarienė, kuri reikalauja minimum ingredientų.

Bulvių apkepas (gratinas)

Reikės (4 porcijoms):

  • 800 g bulvių,
  • saujos šviežių čiobrelių.

Padažui:

  • 180 g tofu (sojų varškės),
  • 100 ml kokosų pieno,
  • 2 česnako skiltelių,
  • 1 saliero stiebo,
  • 1 mažo arba ½ vidutinio svogūno,
  • ½ arbt. š. druskos,
  • ½ arbt. š. ciberžolės.

Kaip gaminti

Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. O jeigu turite specialią daržovių pjaustyklę mandoliną, bus iš viso tobula. Bet jeigu, kaip ir aš, neturite, tiks ir paprastas peilis.

Trintuve sumaišykite visus padažo ingredientus.

Į formą, pradėdami nuo krašto, dėkite bulves. Aptepkite padažu kiekvieną sluoksnį. Ir taip sluoksnis po sluoksnio. Bulvės, padažas, bulvės padažas. Viršutinį sluoksnį gausiai apibarstykite šviežiais čiobreliais.

Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 min.

Skanaus!

Receptu pasidalijo receptas-veganiskas-bulviu-gratinas/"="">receptas-veganiskas-bulviu-gratinas/"" target="_blank">„Kas tas avokadas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.