Pavyzdžiui, vietoje baltų apdorotų ryžių rinktis ruduosius, o bulves gaminti nenaudojant aliejaus. Vadovaudamiesi šiomis dviem paprastomis taisyklėmis jus niekada nepajusite jokių neigiamų pasekmių.
Bulvės iki šiol yra apipintos įvairiausiais mitais. Pavyzdžiui, daugelis žmonių mano, kad bulvės tukina, tačiau taip yra tik tada, kai jos valgomos paskrudintos arba patiekiamos su sviestu, grietine ar riebiais padažais.
O bulvės yra geras vitaminų C ir B6, kalio ir kitų mineralų šaltinis, be to, jos yra pilnos ląstelienos. Reikia tik mokėti jas paruošti nenaudojant butelio aliejaus ar kibiro majonezo.
O šiandien gaminame veganišką bulvių apkepą. Labai paprastai paruošiama ir lengva vakarienė, kuri reikalauja minimum ingredientų.
Bulvių apkepas (gratinas)
Reikės (4 porcijoms):
- 800 g bulvių,
- saujos šviežių čiobrelių.
Padažui:
- 180 g tofu (sojų varškės),
- 100 ml kokosų pieno,
- 2 česnako skiltelių,
- 1 saliero stiebo,
- 1 mažo arba ½ vidutinio svogūno,
- ½ arbt. š. druskos,
- ½ arbt. š. ciberžolės.
Kaip gaminti
Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. O jeigu turite specialią daržovių pjaustyklę mandoliną, bus iš viso tobula. Bet jeigu, kaip ir aš, neturite, tiks ir paprastas peilis.
Trintuve sumaišykite visus padažo ingredientus.
Į formą, pradėdami nuo krašto, dėkite bulves. Aptepkite padažu kiekvieną sluoksnį. Ir taip sluoksnis po sluoksnio. Bulvės, padažas, bulvės padažas. Viršutinį sluoksnį gausiai apibarstykite šviežiais čiobreliais.
Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 min.
Skanaus!
Receptu pasidalijo receptas-veganiskas-bulviu-gratinas/"="">receptas-veganiskas-bulviu-gratinas/"" target="_blank">„Kas tas avokadas“