Kokosinis pyragas su sutirštintu pienu: neatsispirsite pagundai pakartoti

Besibaigiant šaltai ir ilgai žiemai, kai norisi daugiau saulės, kokosų desertas padės praskaidrinti net ir niūriausią dieną. Šis receptas yra gana paprastas, tačiau rezultatas tiesiog nuostabus. Kiekvienas paragavęs prašys arba pakartoti arba recepto, kad galėtų namie pasigaminti dar.

 Drėgnas kokosų pyragas.<br> 123rf nuotr.
 Drėgnas kokosų pyragas.<br> 123rf nuotr.
 Drėgnas kokosų pyragas.<br> 123rf nuotr.
 Drėgnas kokosų pyragas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-02-22 15:36, atnaujinta 2023-02-20 13:28

Kodėl šis skanėstas vadinamas geriausiu kokosų pyragu? Universalių miltų ir kokosų miltų mišinys paverčia šį receptą magišku, o sutirštintas pienas ir kokosų pienas – itin drėgnu, tad baimintis, kad iškepęs bus sausas, nėra prasmės.

Sutirštinto pieno ir kokosų pyragas

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių;
  • 2/3 puodelio cukraus;
  • 50 g tirpinto sviesto;
  • 2/3 puodelio pieno;
  • 2/3 puodelio kokosų pieno;
  • 1 arb. šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1/3 puodelio miltų;
  • 1/3 puodelio kokosų miltų (arba kavamale sumalkite kokosų drožles);
  • žiupsnelio druskos;
  • pusės indelio sutirštinto pieno su cukrumi;
  • 1 puodelio kokosų drožlių.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus. Kepimo indą (20x20 cm) išklokite kepimo popieriumi.

2. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.

3. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki standžių putų.

4. Į trynius suberkite cukrų ir taip pat išplakite, kol masė šiek tiek pabals. Supilkite tirpdytą sviestą ir išmaišykite. Tada įpilkite 1/3 puodelio kokosų pieno ir tokį patį kiekį karvės pieno. Vėl išmaišykite.

5. Abiejų rūšių miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Tada į sausą mišinį sudėkite drėgnus ingredientus ir išmaišykite. Sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus ir atsargiai palengva vėl išmaišykite.

6. Pyrago masę supilkite į kepimo indą ir tolygiai paskirstykite. Kepkite 20-25 minutes.

7. Kol kepa pyragas, pasigaminkite užpilą. Sumaišykite likusį karvės ir kokosų pieną su kondensuotu pienu.

8. Išimkite pyragą iš orkaitės, subadykite šakute ir ant karšto pyrago supilkite pasiruoštą užpilą. Apibarstykite kokosų drožlėmis ir palikite 4-6 val., kad atvėstų.

Skanaus!

Parengta pagal diyncrafts.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?