Varškės pyragas su šilauogėmis, kurio labai greit neliko

Pyragus ir tortus stengiuosi gaminti pati. Visada žinau, kokie ingredientai keliauja į mano pyragą, galiu kontroliuoti cukraus kiekį ir, žinoma, jaustis geriau, žinodama ką valgau.

Varškės pyragas su šilauogėmis.<br>„Skaniai sveikai“. 
Varškės pyragas su šilauogėmis.<br>„Skaniai sveikai“. 
Varškės pyragas su šilauogėmis.<br>„Skaniai sveikai“. 
Varškės pyragas su šilauogėmis.<br>„Skaniai sveikai“. 
Varškės pyragas su šilauogėmis.<br>„Skaniai sveikai“. 
Varškės pyragas su šilauogėmis.<br>„Skaniai sveikai“. 
Daugiau nuotraukų (3)

Aušra Petronienė, „Skaniai sveikai“

2019-03-04 17:24, atnaujinta 2023-02-28 10:05

Šis varškės pyragas ne tik buvo greitai suvalgytas, bet ir spėjau gauti užsakymą pristatyti šį skanėstą kolegoms darbe. Koks puikus įvertinimas!

Bandom, ragaujam, ir jei jums patiks taip pat, kaip ir mums, vaišinkit draugus ir kolegas bei skleiskit žinią apie šį skanėstą.

Varškės pyragas su šilauogėmis

Reikalingi produktai

Pagrindui:

  • 155 g paprastų kvadratinių sausainių;
  • 1/4 puodelio cukranendrių cukraus;
  • 85 g sviesto;
  • 1/2 a. š. cinamono.

Įdarui:

  • 500 g pusriebės varškės;
  • 200 g graikiško jogurto;
  • 2 dideli kiaušiniai;
  • 1/4 puodelio klevų sirupo;
  • 3 v. š. kvietinių miltų;
  • 1 a. š. vanilės kvapiosios medžiagos.

Džemui:

  • 200 g šilauogių;
  • 3 v. š. cukranendrių cukraus;
  • 3 v. š. vandens.

Kaip gaminti

18-20 cm skersmens pyrago formą išklokite nelipniu kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.

Pagrindui sausainius susmulkinkite iki smulkių trupinių ir suberkite į gilų dubenį kartu su cukrumi bei cinamonu. Įpilkite ištirpintą sviestą ir viską gerai išmaišykite.

Viską suberkite į paruoštą kepimo formą ir šaukštu spausdami išlyginkite pyrago pagrindą.

Įdarui į trintuvą sudėkite varškę, jogurtą ir viską maišykite, kol gausite vientisą masę.

Atskirai išplakite kiaušinius. Į juos supilkite klevų sirupą, vanilės ekstraktą, viską išmaišykite ir pilkite į varškę. Suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.

Paruoštą varškės įdarą supilkite į pyrago formą ir kepkite orkaitėje 1 valandą.

Džemui į nedidelį puodą suberkite šilauoges, cukrų ir įpilkite 3 šaukštus vandens. Palaukite, kol užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite dar apie 10 minučių. Šilauoges pertrinkite šakute.

Prieš pilant ant pyrago leiskite atvėsti.

Džemą užpilkite ant pyrago, galima papuošti mėtų šakelėmis. Geriausia patiekti kambario temperatūros. 

Laikykite šaldytuve.

Suvalgyti rekomenduoju per 2 dienas, ir šaldytuve laikyti pilnai uždengtą. Pyragas pjaunasi labai lengvai, netrupa.

Šilauogių džemas gavosi ne itin saldus, nes visada stengiuosi naudoti kuo mažiau pridėtinio cukraus. Jeigu mėgstate saldžiau, cukraus į džemą dėkite pagal savo skonį.

„Skaniai sveikai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.