Gardiems užkandžiams – greitai ir lengvai paruošiami vištienos kepsneliai

Kai mokaisi tarptautiniame universitete, kuriame didžioji dalis moterų, nori ar nenori per pertraukas kalba pasisuka apie maistą. Mes ne tik kalbamės, bet ir kartais viena ar kita atsinešame savo firminių ar nacionalinių patiekalų, gamintų namuose, skirtų mums paragauti.

 Vištienos kąsneliai su raudonojo kario pasta.<br> Nuotr. iš „Samčio užrašai“,
 Vištienos kąsneliai su raudonojo kario pasta.<br> Nuotr. iš „Samčio užrašai“,
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

2019-03-18 12:28, atnaujinta 2022-03-14 19:56

Kartą nusinešiau „Skruzdėlyną“, kuris buvo dvejopai įvertintas: arba nepatiko arba patiko taip, kad dar ir į namus pasiėmė.

O šiuo receptu pasidalijo mano suolo draugė Mariyan – ji jį labai išgyrė, tad teko namuose išbandyti pačiai ir tuo įsitikinti. 

Esu kažką panašaus jau gaminusi, bet čia puikiai tiko raudonojo kario pasta, kuri šiems kepsniukams suteikė savotiško pikantiškumo.

O svarbiausia – tai greitai pagaminamas patiekalas, kuris puikiai tinka mergaičių susibėgimams arba greitai vakarienei. O šalti puikiai tiks kramsnoti žiūrint TV.

Vištienos kąsneliai su raudonojo kario pasta

Užtruksite apie 30 min., pagaminsite 4 asmenims

Reikalingi produktai:

  • 500 g vištienos filė,
  • 3 v. š. raudonojo kario pastos,
  • 150 ml natūralaus jogurto,
  • 100 g sausų pusryčių dribsnių (kukurūzinių),
  • druskos pagal skonį,
  • pagal skonį maltų baltųjų pipirų,
  • aliejaus.

Kaip gaminti

Vištienos filė supjaustykite poros kąsnių gabaliukais. Vištienos gabaliukus sudėkite į dubenį, berkite druską, pipirus, dėkite pastą ir gerai išmaišykite, kad pasta pasidengtų visi vištienos gabaliukai. Užpilkite jogurtu ir gerai išmaišykite. Jei turite laiko, galite dėti keliom valandom į šaldytuvą. Aš gaminau iš karto.

Sausus dribsnius susmulkinkite iki smulkių gabaliukų.

Imkite vištienos gabaliukus ir apvoliokite dribsniuose.

Kepimo skardą ištieskite folija ir pašlakstykite aliejumi. Dėkite vištienos gabaliukus ir dėkite į orkaitę. Kepkite 180 - 200 C. apie 15 - 20 min.

Iškepusius valgykite rankomis pamirkydami į norimą padažą.

Receptu pasidalijo „Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.