Daržovių salotos su ančių kepenėlėmis ir cukinijų traškučiais
4 porcijoms reikės:
- 500 g šviežių ančiukų kepenėlių;
- 3 česnako skiltelių;
- 1 raudonojo svogūno;
- 1 nedidelės cukinijos;
- 150 g salotų mišinio;
- 100 g vyšninių pomidorų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Padažui:
- 1 v. š. skysto medaus;
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 2-3 v. š. citrinos sulčių;
- 1 a. š. Dižono garstyčių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Imkite platesnį daržovių skustuką ir išilgai per visą cukiniją braukite, kad gautųsi plonos juostelės. Sudėkite ant popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad susigertų skystis.
Stipriai įkaitinkite keptuvę ir dėkite po kelias cukinijos juosteles. Kepkite, kol apskrus iš abiejų pusių ir dėkite į lėkštę, išklotą popieriniu virtuviniu rankšluoščiu.
Kepenėles supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Gerai įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį aliejaus ir sudėkite kepenėles. Kaitrą parinkite tokią, kad kepenėlės nesitroškintų, o apskrustų – geriau, kad gabalėliai nesiliestų vienas prie kito.
Apskrudinkite iš abiejų pusių, tuomet sudėkite griežinėliais supjaustytas česnako skilteles, pakepkite apie 30 sekundžių, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite ir perdėkite į lėkštę.
Į tą pačią keptuvę sudėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir kepkite ant stiprios ugnies, kol gražiai apskrus ir bus iškepę. Atidėkite į lėkštę.
Padažui visus išvardintus ingredientus sumaišykite dubenėlyje.
Lėkštėse išdėliokite salotas, per pusę perpjautus pomidoriukus, cukinijų juosteles, keptas kepenėles ir svogūną. Viską apšlakstykite paruoštu padažu.
Skanaus!