Lengvas ir gardus patiekalas, kurį bus skanu valgyti su česnakiniu varškės ar jogurto padažu.
Cukinijų ir sūrio kukuliukai
Reikalingi produktai:
- 4 puodeliai tarkuotų cukinijų,
- 1 puodelis džiūvėsėlių,
- 1/4 puodelio tarkuoto kietojo sūrio,
- 1 kiaušinis,
- 2 skiltelės česnakų,
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus,
- 0,5 a. š. druskos,
- juodųjų pipirų,
- saujos šviežių bazilikų,
- prieskoninių žolelių.
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Į keptuvę pilkite aliejaus, dėkite kepti sukapotus česnakus, po pusės minutės suberkite tarkuotas cukinijas.
Kepkite maišydami apie 5 minutes, kol skysčiai išgaruos. Supilkite į rėtį ir paspauskite, kad nutekėtų likę skysčiai.
Dideliame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, kiaušinį, prieskonius, bazilikus ir sūrį. Įmaišykite cukinijų masę.
Formuokite kamuoliukus iš maždaug 2 v. š. masės, išdėliokite juos ant skardos. Kepkite 20-25 minutes.
Patiekite su česnakiniu varškės ar jogurto padažu.
Skanaus!