Šį desertą gaminau šiaip, be jokios progos. Buvo labai skanus, todėl manau, kad turiu pasidalinti receptu ir su jumis.
Skoniu jis pasiteisino 100 proc. ir puikiai atrodė patiektas ant stalo“, – savo desertą gyrė Audronė Zemenskienė, siūlydama jį konkursui „Gardžiausi Velykų patiekalai“.
Štai jos receptas.
Desertinės varškės sūris su ananasų gabaliukais
Reikės:
- 2 po 180 g varškės (9 proc.) arba kreminės varškės,
- 400 g. grietinėlės (30 proc.),
- 200 g kondensuoto pieno,
- 30 g želatinos + 10 v. š. vandens (brinkinimui),
- 565 g ananasų gabaliukų sirupe.
Kaip gaminti
Želatiną išbrinkinau vėsiame vandenyje 10-15 min., po to pakaitinau, kol granulytės visiškai ištirpo.
Varškę ir grietinėlę sutryniau trintuvu iki vientisos masės (stenkitės, kad neliktų varškės kruopelyčių arba varškę pertrinkite per sietelį).
Į varškės ir grietinėlės masę supyliau kondensuotą pieną ir gerai išmaišiau. Po to supyliau paruoštą želatiną.
Galiausiai supyliau skardinėje esantį ananasų sirupą (150 ml) ir sudėjau ananasų gabaliukus. Išmaišiau.
Paruoštą varškės masę supyliau į formą (jeigu naudosite metalinę formą, sutepkite aliejumi, kad desertas lengviau išsiimtų ) ir pastačiau stingti į šaldytuvą nakčiai.
Skanaus!