Nuostabus varškės apkepas be miltų: parduotuvėje tokio skanėsto nenupirksi

„Labai greitai pagaminamas, skanus ir švelnus varškės apkepas be miltų – nuostabus desertas tiems, kurie nori ko nors saldaus, tačiau nenori ilgai stovėti virtuvėje. Išplakei, sumaišei – ir pašovei kepti.

 Varškės apkepas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Varškės apkepas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Universalus trintuvas.
 Universalus trintuvas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 17, 2019, 7:44 PM, atnaujinta Apr 16, 2023, 5:30 PM

Gaunasi kaip pyragas, o parduotuvėje tokio skanėsto nenusipirksi“, – tikina „Skonio“ skaitytoja vilnietė Regina B., savo receptą siūlydama išbandyti ir kitiems.

Dalijamės.

Varškės apkepas

Reikės: 

  • 0,5 kg varškės (9 proc.),
  • 4 kiaušinių, 
  • 4 v. š. cukraus, 
  • 4 v. š. riebios grietinės, 
  • 4 v. š. krakmolo
  • vanilinio cukraus. 
  • Jeigu mėgstate, apkepą galite paskaninti razinomis ir džiovintais vaisiais.

Kaip gaminti

Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.

Varškę su tryniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, grietine ir krakmolu dėkite į plaktuvą, maišytuvą ar kokteilinę ir gerai išplakite. 

Kitam inde išplakite baltymus. 

Atsargiai sumaišykite abi mases.

Supilkite į riebalais išteptą formą ir kepkite apie 40 minučių. 

„Skanaus!“ – palinkėjo Regina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.