Gaunasi kaip pyragas, o parduotuvėje tokio skanėsto nenusipirksi“, – tikina „Skonio“ skaitytoja vilnietė Regina B., savo receptą siūlydama išbandyti ir kitiems.
Dalijamės.
Varškės apkepas
Reikės:
- 0,5 kg varškės (9 proc.),
- 4 kiaušinių,
- 4 v. š. cukraus,
- 4 v. š. riebios grietinės,
- 4 v. š. krakmolo
- vanilinio cukraus.
- Jeigu mėgstate, apkepą galite paskaninti razinomis ir džiovintais vaisiais.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.
Varškę su tryniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, grietine ir krakmolu dėkite į plaktuvą, maišytuvą ar kokteilinę ir gerai išplakite.
Kitam inde išplakite baltymus.
Atsargiai sumaišykite abi mases.
Supilkite į riebalais išteptą formą ir kepkite apie 40 minučių.
„Skanaus!“ – palinkėjo Regina.