Migdolinis maskarponės tortas su braškėmis ir šilauogėmis

„Siūlau pasigaminti labai skanų tortuką. Jis tikrai patiks visiems ir papuoš bet kokių švenčių stalą“, – pažadėjo „Skonio“ skaitytoja Odeta Morozienė. 

Migdolinis maskarponės tortas su braškėmis ir šilauogėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Migdolinis maskarponės tortas su braškėmis ir šilauogėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Migdolinis maskarponės tortas su braškėmis ir šilauogėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Migdolinis maskarponės tortas su braškėmis ir šilauogėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Universalus trintuvas.
 Universalus trintuvas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 18, 2019, 3:14 PM, atnaujinta Apr 16, 2023, 5:28 PM

Migdolinis maskarponės tortas su braškėmis ir šilauogėmis

Reikalingi produktai (22 cm skersmens kepimo formai)

Biskvitui:

  • 125 g sviesto,
  • 200 g migdolų miltų,
  • 100 g kvietinių miltų (geriau „Ekstra“),
  • 5 kambario temperatūros kiaušinių baltymų,
  • 225 g miltelinio cukraus (pudros),
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių,
  • žiupsnelis druskos,
  • šaukštas vanilės ekstrakto.

Kremui: 

  • 500 g maskarponės,
  • 300 ml grietinėlės 35% riebumo,
  • pusės citrinos sulčių,
  • 4 šaukštai cukraus,
  • šaukštas vanilės ekstrakto,
  • 300 g braškių,
  • 200 g šilauogių.

Lakštams sulaistyti:

  • 100 ml virinto vandens,
  • 1 šaukštelio cukraus,
  • 1 šaukšto citrinos sulčių.

Papuošti:

  • braškių,
  • šilauogių.

Kaip gaminti

Bikvitui migdolų miltus, miltus, pusę cukraus pudros, kepimo miltelius sumaišyti ir persijoti.

Sviestą ištirpinti. Kiaušinių baltymus, druską ir pusę cukraus pudros išplakti iki labai standžių putų. Lėčiausiu greičiu, po truputį pilant įplakti tirpintą sviestą ir vanilės ekstraktą. Miltų mišinį lengvai įmaišyti mentele.

Orkaitę įkaitinti iki 170 laipsnių. Tešlą padalinti į 3 dalis. Į torto formą įtiesti kepimo popierių, patepti jį sviestu, pilti vieną dalį tešlos ir dėti kepti apie 15 min., kol viršus truputį pagels. Taip iškepti visus lakštus po vieną atskirai.

Atvėsinti.

Kremui maskarponę lengvai paplakti su cukrumi, citrinos sultimis ir vanilės ekstraktu, kol taps lengva masė, neperplakti, užtruks tik minutę. Tada pilti grietinėlę ir plakti iki purumo, neperplakti, nes praskys. Plakant ragauti, jeigu jūsų skoniui trūksta cukraus ar rūgštelės, dėti papildomai.

Lakštams sulaistyti reikės apie 100 ml virinto vandens, šaukštelio cukraus ir trupučio citrinos sulčių. Vanduo turi būti labiau rūgštus, nei saldus.

Torto surinkimas: į tortinę nuimamais kraštais dėti lakštą biskvito, lengvai pašlakstyti konditeriniu teptuku su pagamintu sirupu. Aptepti trečdaliu kremo, dėti šilauogių ir pjaustytų braškių gabalėlių. Dėti kitą lakštą ir kartoti tą patį. Ant viršutinio biskvito lakšto tepti likusį kremą, uogų į kremą nedėti. Truputį kremo pasilikti aptepti torto šonams.

Papuošimui migdolų plokšteles paskrudinti 5 min. 170 laipsnių orkaitėje. Torto kraštus aptepti likusiu kremu ir apdėti migdolų plokštelėmis. Viršų puošti braškėmis ir šilauogemis.

„Labai, labai skanus tortukas. Tikrai tortiškas, purus, drėgnas, puošnus. Skanaus!“ – palinkėjo Odeta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.