Nekeptas varškės tortas – receptas, kuriuo norisi dalintis

„Turiu galybę idėjų, kurias paverčiu receptais. Noriu pasidalinti su kitais – gal kam pravers.

Nekeptas varškės torčiukas su „tingininiu“ pagrindu.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Nekeptas varškės torčiukas su „tingininiu“ pagrindu.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Universalus trintuvas.
 Universalus trintuvas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 19, 2019, 1:50 PM, atnaujinta Apr 15, 2020, 8:58 PM

Prekybos centrai jau raudonuoja nuo pirmų braškių. Vakar per televiziją regėjau, kad jau tuoj, tuoj bus nuskintos ir lietuviškos pirmosios, kurios bus žymiai sveikesnės už importines. Bet Velykas švenčiame tik kartą per metus, tai labai nepakenks viena, antra saldi nuodėmė. Juolab, kad vaisių ir uogų spalvų gama akims ir sielai – atgaiva“, – dar vieną idėją švenčių stalui siūlo Regina Račkauskienė.

Nekeptas varškės torčiukas su „tingininiu“ pagrindu

Reikalingi produktai: 

  • 200 g kakavinių sausainių,
  • 1 sauja džiovintų slyvų ar spanguolių,
  • 1 sauja riešutų (migdolinių, graikinių), 
  • 90 g sviesto, 
  • 90 g sutirštinto pieno, 
  • 500 g pertrintos varškės, 
  • 500 g grietinėlės (30 procentų),
  • 3 šaukštų sutirštinto pieno kremui, 
  • 1 žaliosios citrinos, 
  • 2 šaukštų vanilinio cukraus, 
  • 2 šaukštų miltelinio cukraus, 
  • 3 šaukštų želatinos, 
  • 2 šaukštų želės cukraus „Multi“, 
  • 300 g braškių,
  • 300 g vaisių ir uogų puošimui.

Kaip gaminti 

Susmulkinti sausainius, džiovintus vaisius, riešutus. 

Sviestą kaitinti storapadžiame puodelyje maišant, kol užvirs. Tuomet masė virs karameline – labai skania.

Sumaišyti gautą masę su sausainių mase, iškloti ja torto pagrindą ir padėti šaltai. Toks tinginukas gausis.

Grietinėlę trumpai paplakti su vaniliniu cukrumi ir milteliniu cukrumi. Sumaišyti su varške, sutirštintu pienu kremui, įspausti citrinos, permaištyti.

Pagal instrukciją paruošti želatiną.

Joje vis pamirkyti po perpjautą braškę ir jomis apklijuoti torto formos kraštus.

Tuomet želatiną supiti į varškės masę ir gerai išmaišyti.

Nesinervinkite, jei jaučiasi želatinos gumuliukai varškėje. Nepatyrusioms šeimininkėms taip atsitinka, ir man taip yra nutikę, deja. Tuomet reikia varškės masę įstatyti su indu į kitą indą su šiltu vandeniu. Ir maišyti, kol masė taps vientisa.

Ant torto pagrindo, apie formos kraštus išdėliojus perpjautas braškes, užpilti varškės masę. Jei norisi, į ją galima dar įdėti braškių, tik atokiau nuo kraštų.

Pastatyti į šaldytuvą. Kai tortas sustingsta, papuošti pagal savo fantaziją.

Aš puošiau šaldytomis spanguolėmis, trumpai apvirtais obuoliais ir kiviais. Butent dėl jų ir reikia naudoti specialią želę, nes kitokią jie ištirpdo.

Užpilti nestorai žele-cukrumi „Multi“, paruošta pagal instrukciją.

Vėl atšaldyti ir mėgautis ar įduoti Velykų Bobutei, kad nuneštų giminaičiams dovanų.

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.