Šefas Nerijus Kunkulis pasidalijo savo grilio perliukų receptais

Kol namuose šeimos damos ruošėsi velykiniam stalui, šeštadienį kūrybinėse dirbtuvėse susirinkę vyrai mėgavosi ne tik skaniais patiekalais, bet ir barzdaskučių pasirodymu bei domėjosi apie cigarus ir visų moterų geriausius draugus – deimantus.

Grilių profesionalai renginio dalyviams padovanojo išskirtinį grilių šou bei papasakojo apie artėjančio​ vasaros virtuvės sezono naujienas<br> tomasfoto.lt nuotr.
Grilių profesionalai renginio dalyviams padovanojo išskirtinį grilių šou bei papasakojo apie artėjančio​ vasaros virtuvės sezono naujienas<br> tomasfoto.lt nuotr.
Grilių profesionalai renginio dalyviams padovanojo išskirtinį grilių šou bei papasakojo apie artėjančio​ vasaros virtuvės sezono naujienas<br> tomasfoto.lt nuotr.
Grilių profesionalai renginio dalyviams padovanojo išskirtinį grilių šou bei papasakojo apie artėjančio​ vasaros virtuvės sezono naujienas<br> tomasfoto.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 22, 2019, 2:10 PM

Būrys vyrų šeštadienio vakarą rinkosi į pačiame Kauno centre įsikūrusias kūrybines dirbtuves „Gastro siena“, kur vyko tik jiems skirtas renginys.

Grilių profesionalai renginio dalyviams padovanojo išskirtinį grilių šou bei papasakojo apie artėjančio vasaros virtuvės sezono naujienas, o „Gastro siena“ studijos šefas Nerijus Kunkulis pavaišino gardžiais patiekalais, kurių receptais šv. Velykų proga sutiko pasidalinti su visais.

Kalakutienos šašlykas su kinietišku slyvų padažu, daržovėmis ir kalendrų emulsija

Kalakutienos šašlykui pasigaminti reikės: 400 g kalakutų šlaunelių mėsos (be odos ir sausgyslių); 150 ml kefyro; 4 g druskos; 200 g kinietiško slyvų padažo.

Garnyrui: 50 g rūkytos šoninės griežinėlių; 50 g nuplikytų žaliųjų smidrų; 60 g vyšninių pomidorų su koteliais.

Kalendrų emulsijai: 2 ml citrinos sulčių; 1 g smulkiai kapotos kalendros; 3 ml aliejaus.

Kalakutų šlauneles supjaustome gabaliukais, į kefyrą įberiame druskos, sudedama pjaustytą mėsą ir išmaišome. Paliekame parai pasimarinuoti. Praėjus reikiamam marinavimosi laikui, išimame mėsą iš kefyro, gerai nukošiame ir sumaišome su puse kinietišku slyvų padažu. Paliekame 2 valandom.

Paruoštą mėsą sumauname ant šašlykų iešmų ir kepame grilyje, kepdami vis patepame likusiu slyvų padažu. Kartu ant grotelių pakepame ir smidrus, pomidoriukus bei šoninės griežinėlius, kuriuos iškepus sulaužome į gabalėlius.

Kalendrų emulsijai kruopščiai sumaišome visas sudedamąsias dalis. Pateikiame šašlyką ant medinės lentos, šalia išdėliojame šoninę, smidrus, pomidorus ir viską apšlakstome kalendrų emulsija bei papuošiame žolelėmis.

Mėsainis su krevetėmis, krabų kremu ir jalapeno paprikų padažu

Mėsainiui paruošti reikės: Mėsainių bandelės; 50 g kininio kopūsto; 2 ml sezamų aliejaus; 0.50 g česnako; 0.50 g imbiero; Žiupsnelio raudonųjų aitriųjų pipirų; 1 g sezamų sėklų; Pomidorų; Druskos, pipirų pagal skonį.

Krevetėms paruošti reikės: 5 vnt. žaliųjų nuluptų krevečių 16/20; 1 g sukapoto česnako; 0.50 g sukapoto imbiero; 1 g šviežios kalendros; Aliejaus. Krabų kremui: 40 g krabų lazdelių; 40 g majonezo; 2 g smulkiai supjaustytų laiškinių svogūnų; Druskos, pipirų pagal skonį.

Jalapeno paprikų majonezui: 20 g marinuotos jalapeno paprikos; 2 g rūkytos saldžiosios paprikos prieskonių; 60 g majonezo.

Krevetes užmarinuojame su česnakais, imbierais, kalendromis ir aliejumi. Laikome šaldytuve kelias valandas, o po to apkepame grilyje po pora minučių iš abiejų pusių. Krabų kremui paruošti pirštais juostelės suplėšome krabų lazdeles, įdedame majonezo ir laiškinių svogūnų. Pagardiname druska ir pipirais pagal skonį. Jalapenų paprikų majonezui paruošti sumaišome smulkiai sukapotas jalapeno paprikas su majonezu ir pagardiname rūkyta paprika.

Kininius kopūstus pamarinuojame su prieskoniais ir pakepinam ant grotelių. Pomidorus nuplikome verdančių vandeniu ir atvėsinus nulupame luobeles, perpjauname į keturias dalis ir išpjauname šerdis. Paruoštus pomidorų ketvirčius pakepame ant grotelių. Grilyje pakepam ir mėsainiams skirtą bandelę, ją patepame jalapeno paprikų majonezu, dedame kininį kopūstą, keptas krevetes, krabų kremą, pomidorus ir viską uždengiame kita apkeptos bandelės puse.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.