Labiausiai nudžiuginau savo mergaites, nes tokio vaizdo prapjovus tortą jos nesitikėjo.
Jei klausite, ar nesijaučia biskvite špinatų, tikrai atsakysiu, kad ne. Bet jie suteikia ryškią žalią spalvą.
Tikras pavasaris ne tik lauke, bet ir mano lėkštutėje prie kavos.
Tiesa, biskvitas išėjo drėgnas ir šlapias. Šiek tiek kitoks, nei kitiems tortams. Ir visai ne per saldus.
Jeigu mėgstate labai saldžiai, galite šiek tiek padidinti cukraus kiekį. Bet sutepus tortą saldumo tikrai užteko.
Tortas „Žalioji mėlynė“
Reikalingi produktai (24 cm skersmens kepimo formai)
Biskvitui:
- 5 kiaušiniai;
- 6 v. š. su kaupu kvietinių miltų;
- 5 v. š. cukraus;
- 1 a. š. sodos;
- 1 v. š. grietinės;
- 20 ml baltojo romo;
- 2 saujos (apie 150 g) špinatų lapų be kotelių.
Kremui:
- 250 g plakamosios grietinėlės;
- 250 g maskarponės sūrio;
- 5 v. š. be kaupo miltelinio cukraus;
- 1 st. mėlynių (apie 150-200 g);
- 0,5 citrinos.
Kaip gaminti
Špinatų lapus beriame į verdantį vandenį ir palaikome apie porą min.
Perliejame šaltu vandeniu. Špinatus sutriname virtuviniu kombainu ar trintuvu iki vientisos masės. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
Į virtuvinį kombainą supilame trintus špinatus, kiaušinių trynius. Masę plakame apie 1 min., suberiame cukrų ir vėl paplakame.
Gautą masę pilame į indą. Suberiame miltus, supilame romą. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų. Atsargiai juos įmaišome į tešlą. Puodelyje sumaišome sodą su grietine. Įmaišome į tešlą.
Kepimo indą ištepame sviestu ir supilame gautą žalią masę. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Biskvitą perpjauname perpus. Nelygumus, viršūnėles nupjauname ir susmulkiname iki trupinių. Juos galėsime panaudoti tortui puošti.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų. Maskarponę sumaišome su mėlynėmis, milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Į gautą masę įmaišome grietinėlę.
Surenkame tortą. Ant biskvito tepame 1/3 kremo. Dedame ant viršaus biskvitą, vėl tepame kremo. Likusiu kremu aptepame šonus. Pabarstome biskvito trupiniais.
Skaniausias, kai per naktį pastovi šaldytuve.