Nepakartojamas orkaitėje iškepto omleto kvapas, rodos, buvo įsigėręs į darželio valgyklėlių sienas.
Norintiems prisiminti tą kvapą ir prisiminti vaikystę – šio omleto receptas, kuriuo pasidalijo buvusi darželio virėja klaipėdietė Irina.
Tik pasirūpinkite nedidele skarda, kad omleto masė nepasklistų – jis turi būti storas.
Purus orkaitėje keptas omletas
Reikės:
- 6 kiaušinių,
- 1,5 stiklinės pieno,
- 30 g sviesto,
- druskos.
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Atskirkite baltymus nuo trynių. Trynius suplakite su pienu iki vientisos masės, berkite druskos.
Kitame inde iki putų išplakite baltymus. Dalimis įmaišykite juos į trynių masę, atsargiai išmaišykite.
Skardą ištepkite sviestu, supilkite į ją kiaušinių masę ir dėkite kepti į orkaitę. Kepkite 20-25 min., kol omletas sustandės, tačiau liks minkštas.
Patiekite su daržovėmis ir mėgaukitės vaikystės skoniu.