Apie receptą. Kokosų pieną galite keisti paprastu, bet man asmeniškai labai patinka lengvas kokosinis skonis, kurio prisigeria bandelės.
Aš naudojau mažus kruasanus. Sakyčiau, 3 maži – lygu 2 normalaus dydžio.
Geriausia naudoti dienos senumo, padžiūvusias bandeles. Teoriškai jos geriau sugeria viską į save, praktiškai – nesu bandžiusi. Kam šviežias bandeles dėt į apkepą, kai jos ir taip skanios?
Bet šiaip reiktų daryti taip: nusiperkam parduotuvėje ir parą palaikom, kad apdžiūtų. Tas pats galioja, jeigu kruasanus keistumėte kitokiomis bandelėm ar šviesia duona.
Beje, siūlau drasiai eksperimentuoti ir į apkepą dėti visokiausių padžiūvusių kepinių. Kad ir kokį itališką pyragą „Panetone“, kurio neįvyniojus į maistinę plėvelę akimirksniu turim kalėdinį džiūvėsį.
Beje, jeigu jau atvirauju, tai maniškiai kruasanai buvo kokios savaitės senumo.
Neapsinuodijom. Be to, visą duoną, bandeles ir kitokius kepinius visada laikau šaldytuve ir jum taip daryt rekomenduoju. Tai žymiai praiilgina jų galiojimą.
Tad metas peržvelgti spinteles – galbūt ten guli tai, iš ko išeis ypatingi pusryčiai. Kad ir sau vienai.
Kruasanų apkepas, ruošiamas vakare
Reikalingi produktai (nurodyta 4 porcijoms):
- 12 maži arba 8 įprasto dydžio kruasanai,
- 400 ml (skardinė) kokosų pieno,
- 4 dideli kiaušiniai,
- klevų sirupo pagal skonį,
- 2 saujos šaldytų mėlynių,
- po žiupsnį muskato, vanilinio cukraus, druskos,
- sviesto formai ištepti.
Kaip gaminti
Kepimo indą ištepam sviestu ir atidedame į šalį
Išplakam pieną su kiaušiniais, klevų sirupu ar cukrum, muskatu, vanile ir druska.
Kruasanus perpjauname išilgai, merkiam po vieną į skystį ir išrikiuojame kepimo inde šonu į viršų.
Jeigu naudojate šaldytas uogas, jas geriausia atitirpinti ir sudėti ant apkepo prieš pašaunant į orkaitę. Jeigu uogos šviežios - paskirstykite jas jau dabar. Nepamirštam po kelias paslėpti tarp bandelių.
Aptraukiam indą kepimo plėvele ar folija ir pašaunam į šaldytuvą nakčiai. Arba bent 2 valandom.
Tik nubudus iš ryto ištraukiame mūsų apkepą ir leidžiame 30 min. pabūti kambario temperatūroje.
Kepame 180 C orkaitėje 30 min. uždengus folija ir dar 15 min. atidengus.
Valgom su uogiene, jogurtu, o geriausia - apipylę klevų sirupu.
PASTABOS. Klevų sirupą keiskite cukrumi ar kitokiu mėgstamu saldikliu. Mėlynes keiskite braškėmis, avietėmis ar kitokiomis uogomis. Taip pat puikiai tiks bananai, o gal ir ananasai. Atidengus kepinį, likusias 15 min. galite kepti apibarstę trupintais riešutais, sumaišytais su cinamonu ir šiek tiek cukraus (karamelizacijai).