Citrininis jogurto keksas su glajumi – įsimylėsite nuo pirmojo kąsnelio

Neišpasakytai minkštas, drėgnas ir labai gaivaus skonio keksas, kurį įsimylėsite nuo pirmojo kąsnelio! Tiesiog tobulas kepinys. 

Drėgnas citrininis jogurto keksas su glajumi.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Drėgnas citrininis jogurto keksas su glajumi.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Drėgnas citrininis jogurto keksas su glajumi.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Drėgnas citrininis jogurto keksas su glajumi.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lithuanian in the USA“

Apr 29, 2019, 4:14 PM, atnaujinta Apr 25, 2022, 11:37 AM

Nebijokite naudoti citrinų ne tik pačiam keksui, bet ir sirupui bei glajui, kadangi citrinos skonis būna ne per stiprus, bet kaip tik labai gaivus.

Jei neturite kepimo indo aukštais kraštais, naudokite keksiukų formeles arba gilesnę kepimo formą. Tik tuomet kepimo laikas turėtų būti žymiai trumpesnis.

Drėgnas citrininis jogurto keksas su glajumi

Reikalingi produktai

Keksui:

  • 275 g natūralaus jogurto,
  • 180 g miltų,
  • 125 g cukraus,
  • 120 ml saulėgrąžų aliejaus,
  • 3 kiaušinių,
  • 2 arb. š. kepimo miltelių,
  • 2 arb. š. nutarkuotos citrinos žievelės (reikės ~2 citrinų),
  • 0,5 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto,
  • 1/3 arb. š. smulkios druskos.

Sirupui:

  • 75 ml citrinos sulčių,
  • 65 g cukraus.

Glajui:

  • 240 ml cukraus pudros,
  • 2 valg. š. citrinos sulčių.

Kaip gaminti

Orkaitę įkaitiname iki 180 C.

Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską.

Kitame dubenyje sumaišome jogurtą, cukrų, kiaušinius, citrinos žievelę ir vanilę. Miltų mišinį įsijojame į jogurto masę ir lėtai išmaišome. Šaukštu įmaišome aliejų.

Pailgą kepimo formą aukštesniais kraštais patepame sviestu ir pabarstome miltais. Supilame tešlą ir kepame įkaitintoje orkaitėje 50 min. Pabaigoje patikriname mediniu krapštuku, ar keksas iškepęs. Kai keksas iškepa, išimame iš orkaitės ir paliekame formoje 10 min. ataušti. Po to atsargiai išimame iš kepimo formos ir padedame ant grotelių, o groteles uždedame ant lėkštės.

Sirupui į nedidelį prikaistuvį supilame citrinos sultis ir cukrų, kaitiname ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirpsta. Paliekame šiek tiek atvėsti. Sirupą pamažu užpilame ant dar šilto kekso naudodami šaukštą. Kai sirupas nuo kekso nubėga į lėkštę, galima keksą sulaistyti dar kelis kartus. Po to keksą paliekame visiškai atvėsti.

Glajui skirtus ingredientus sumaišome viename dubenėlyje ir užpilame ant kekso. Skanaus!

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.