Įdarą taip pat galite pasigaminti iš anksto, tad ryte liks tik smulkūs darbeliai, ir šiltutėliai migdoliniai pusryčiai bus pasiruošę džiuginti smaližius.
Svarbiausi ingredientai – kruasanai ir migdolai bei migdolų miltai. Pastarieji gali pasirodyti brangoki, be to, ne visose parduotuvėse jų galima rasti, tad miltų nesunkiai pasigaminsite iš migdolų riešutų – tereikės smulkiai juos sumalti. Tik prieš tai reikėtų pašalinti luobeles – tai bus gerokai paprasčiau padaryti, jeigu riešutus užpilsite verdančiu vandeniu ir palaikysite 15 min. Taip pat miltus gausite sumalę migdolų drožles.
Kruasanai su migdolais
Reikės:
- 4–5 vakarykščių kruasanų (priklauso nuo dydžio),
- 30 g migdolų drožlių.
Sirupui:
- 100 ml vandens,
- 2 v. š. medaus (arba cukraus),
- 2 v. š. brendžio arba romo (galima pakeisti keliais lašais vanilės esencijos).
Įdarui:
- 60 g cukraus (aš naudojau kokospalmių žiedų),
- 100 g migdolų miltų,
- žiupsnio druskos,
- 60 g sviesto (supjaustyto gabaliukais),
- 1 kiaušinio (didelio).
Papuošti:
- miltelinio cukraus.
Kaip gaminti
Paruoškite sirupą: šiltą vandenį, medų ir alkoholinį gėrimą (arba vanilę) išmaišykite, kol ištirps medus.
Įdarui sumaišykite cukrų, migdolus ir druską iki vientisos masės (naudokite trintuvą). Tuomet sudėkite sviestą ir vėl sutrinkite. Įmaišykite kiaušinį ir viską išplakite, kol masė taps kremo konsistencijos.
Perpjaukite kruasanus išilgai. Sekundei pamerkite į sirupą ir ištraukite – tą patį padarykite su kiekviena kruasano puse (galite naudoti konditerinį teptuką). Ant apatinės dalies užkrėskite valgomąjį šaukštą kreminės masės ir tolygiai paskirstykite. Uždėkite kitą kruasano dalį ant viršaus. Tuomet užtepkite dar šiek tiek kremo masės ir apibarstykite migdolų drožlėmis.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Migdolai turi gražiai paruduoti. Prieš berdami miltelinį cukrų šiek tiek luktelėkite, kol kruasanai atvės.