Tačiau turiu kelis receptus, kurie negali nesigauti – šiuos kepinius kepu metai iš metų.
Šis varškės pyragas mano šeimoje kepamas jau labai seniai ir kiekvieną kartą aš jį keičiu įdėdama vis kitų uogų ar vaisių.
Šiandien dalinuosi paprastu variantu, kuris tikrai nepaliks abejingų varškės-obuolių gerbėjų.
Varškės pyragas su obuoliais
Iš nurodyto produktų kiekio išeis apie apie 10 gabaliukų, užtruksite 90 min.
Reikalingi produktai:
- 300 g miltų,
- 200 g sviesto,
- 100 g cukraus,
- žiupsnelis vanilinio cukraus.
Įdarui:
- 500 g varškės,
- 200 g grietinės,
- 3 kiaušiniai,
- 130 g cukraus,
- 1 šaukštas krakmolo,
- 500 g obuolių,
- 1 citrinos sultys.
Kaip gaminti
Trupiniams sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir tarkuotą sviestą sutrinkite iki mažų trupinukų.
Kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi ir supilkite puse trupinių kiekio.
Įdarui varškę, grietinę, cukrų, krakmolą ir kiaušinius sumaišykite iki vientisos masės.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis riekutėmis ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Ant trupinių sluoksnio sudėkite varškės masę, ant viršaus sudėkite obuolius ir ant viršaus suberkite likusius trupinius.
Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 C, ir kepkite 50 -60 min.
Atvėsinkite.