Taip jau gavosi, kad vaikštinėjant po turgų akys pamatė šviežias bulves. Žinau, kad mano vyras jas mėgsta, tad nedvejodama nupirkau.
Namuose gulėjo pakuotė kefyro, tad vakarienė kaip ir buvo aiški. Dar ir dabar prisiminus burnoje jaučiu jos skonį.
Žodžiu ūkiškai, bet skaniai.
Karštos šviežių bulvių salotos
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 2 asmenims, užtruksite 10 min.
Reikalingi produktai:
- 5 vidutinio dydžio virtų bulvių su lupena,
- 10 rudų pievagrybių,
- keli griežinėliai rūkytos šoninės,
- 3 svogūno laiškų stiebai,
- aliejaus kepti.
Padažui:
- 2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus,
- 1 šaukštas balto vyno acto,
- žiupsnelis druskos,
- žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Grybus supjaustome griežinėliais ir apkepiname keptuvėje su aliejumi (kepti vienu sluoksniu). Išimame iš keptuvės. Tuomet į keptuvę sudedame plonomis juostelėmis pjaustytą šoninę ir paskrudiname.
Bulves nulupame ir supjaustome griežinėliais, svogūno laiškus susmulkiname.
Į dubenėlį sudedame bulves, grybus, kepintą šoninę, svogūno laiškus.
Padažui sumaišome visus produktus ir juo apšlakstome bulvių salotas.