Kadangi mėsos nevartoju, sugalvojau paimprovizuoti ir pagaminti veganišką baklažanų apkepą. Tikiuosi patiks, nes mums labai patiko.
Panorau paimprovizuoti ir pagaminti veganišką baklažanų apkepą.
Reikės:
- 2 vidutinio dydžio baklažanų;
- 1 vidutinio dydžio svogūno;
- 4 česnako skiltelių;
- 1 raudonos paprikos;
- 250 g pomidoriukų;
- 4–5 v. š. pomidorų padažo arba pastos;
- po 1 a. š. prieskonių: kalendrų, cinamono, kuminų, muskato.
Kaip gaminti
Baklažanus supjaustykite išilgai plonomis riekėmis, apiberkite druska ir palikite valandėlei. Nuplaukite ir gerai nusausinkite. Apšlakstykite aliejumi ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite 20 minučių.
Sukapokite svogūnus ir apkepkite keletą minučių aliejuje. Dėkite susmulkintus česnakus, po akimirkos – kubeliais pjaustytą raudoną papriką, pomidoriukus, pastą arba padažą (pasilikite šiek tiek kepimo formai ištepti). Išmaišykite, berkite prieskonius, uždenkite dangčiu ir palikite 5 minutes troškintis ant nedidelės kaitros, kol viskas sukris. Paragaukite, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
Viską sluoksniuokite kepimo formoje: šiek tiek pomidorų padažo, sluoksnis baklažanų, sluoksnis pomidorų ir paprikos troškinio, sluoksnis baklažanų, sluoksnis pomidorų ir paprikos troškinio ir t.t.
Viršutinį baklažanų sluoksnį irgi aptepkite keliais šaukštais pomidorų padažo arba skystimo, likusio nuo troškintos paprikos.
Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 20 minučių.
Apkepas skanus ir karštas, ir šaltas.