„Magic Mint“: baklažanų apkepas be mėsos

Tradiciškai egiptietiškas baklažanų apkepas, vadinamas musaka, gaminamas iš baklažanų sluoksniuojant juos su faršu. Viskas troškinama orkaitėje su pomidorų padažu. Kad lengviau būtų įsivaizduoti, tai tarsi lazanija be makaronų.

 N.Kurganovė siūlo išbandyti veganišką baklažaų apkepo versiją.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 N.Kurganovė siūlo išbandyti veganišką baklažaų apkepo versiją.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 Veganiškas baklažanų apkepas.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 Veganiškas baklažanų apkepas.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
Daugiau nuotraukų (2)

Natalija Kurganovė, tinklaraščio „Magic Mint“ autorė

Jun 20, 2019, 9:58 AM, atnaujinta Jun 15, 2021, 12:26 PM

Kadangi mėsos nevartoju, sugalvojau paimprovizuoti ir pagaminti veganišką baklažanų apkepą.  Tikiuosi patiks, nes mums labai patiko.

Panorau paimprovizuoti ir pagaminti veganišką baklažanų apkepą.

Reikės:

  • 2 vidutinio dydžio baklažanų;
  • 1 vidutinio dydžio svogūno;
  • 4 česnako skiltelių;
  • 1 raudonos paprikos;
  • 250 g pomidoriukų;
  • 4–5 v. š. pomidorų padažo arba pastos;
  • po 1 a. š. prieskonių: kalendrų, cinamono, kuminų, muskato.

Kaip gaminti

Baklažanus supjaustykite išilgai plonomis riekėmis, apiberkite druska ir palikite valandėlei. Nuplaukite ir gerai nusausinkite. Apšlakstykite aliejumi ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite 20 minučių.

Sukapokite svogūnus ir apkepkite keletą minučių aliejuje. Dėkite susmulkintus česnakus, po akimirkos – kubeliais pjaustytą raudoną papriką, pomidoriukus, pastą arba padažą (pasilikite šiek tiek kepimo formai ištepti). Išmaišykite, berkite prieskonius, uždenkite dangčiu ir palikite 5 minutes troškintis ant nedidelės kaitros, kol viskas sukris. Paragaukite, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

Viską sluoksniuokite kepimo formoje: šiek tiek pomidorų padažo, sluoksnis baklažanų, sluoksnis pomidorų ir paprikos troškinio, sluoksnis baklažanų, sluoksnis pomidorų ir paprikos troškinio ir t.t.

Viršutinį baklažanų sluoksnį irgi aptepkite keliais šaukštais pomidorų padažo arba skystimo, likusio nuo troškintos paprikos.

Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 20 minučių.

Apkepas skanus ir karštas, ir šaltas.

„Magic Mint“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.