Štai kuo reikia gardinti kavą, kad būtų itin aromatinga ir gardi

Kuo gardinate kavą? Pienu, cukrumi, o gal turite savo mėgstamą prieskonį?

 Kava.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Kava.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2019, 6:21 AM, atnaujinta Jun 19, 2023, 3:20 PM

Mūsų skaitytojas Vytautas M. ruošdamas kavą niekada nenaudoja jokių saldžių priedų. Netgi atvirkščiai – į kavos puodelį jis beria kiek netikėtą ingredientą.

Dalijamės jo receptu, pasiekusiu mūsų kavos receptų konkursą.

„Paprasčiausias kavos paruošimo metodas: į sausą puodelį dedame 3 šaukštelius maltos Kosta Rikos ar Nikaragvos kavos.

Virdulyje ar puodelyje užviriname šviežiai įpiltą vandenį. Palaukiame, kol vanduo baigs burbuliuoti. Pilame vandenį iš kiek galima aukščiau leisdami virdulį žemyn prie puodelio. 

Kavos paviršiuje turi susidaryti vaivorykštiniai burbuliukai. 

Įmetame 2-3 druskos kristaliukus aromatui paryškinti. Skanaus. Ir jokio cukras ar saldumynų geriant kavą“, – rašo Vytautas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.