Jei nemėgstate šviežių kalendrų, galite jų nenaudoti arba pakeisti šviežiomis petražolėmis. Tačiau kalendros suteikia salotoms ypatingai gero skonio, kuris dera su daržovėmis ir citrinos sultimis.
Prie salotų labai tiks kepta žuvis, vištiena ar kiauliena, bet jeigu norisi tik lengvų salotų, prie jų galite pasiskrudinti prancūziškos česnakinės duonos riekelių.
Pomidorų, agurkų ir avokadų salotos
2 porcijoms reikės:
- 1 didelio pomidoro,
- 1 didelio agurko,
- 1 avokado,
- 1/2 vidutinio dydžio mėlynojo svogūno,
- 1 sauja susmulkintų šviežių kalendrų,
- 1/2 citrinos,
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- druskos, juodųjų pipirų.
Gaminimas
Agurką nulupame (jei plona odelė – lupti nebūtina), supjaustome griežinėliais, tada griežinėlius perpjauname perpus. Sudedame į indą.
Pomidorus supjaustome dideliais gabalėliais, avokadą taip pat, svogūną supjaustome griežinėliais. Visas daržoves ir kalendrą sudedame į indą su agurkais, išspaudžiame 1/2 citrinos, apšlakstome aliejumi, pagardiname druska, pipirais ir lengvai išmaišome.
Iškart patiekiame. Skanaus!