„Flaugnarde“, kaip jis vadinamas Prancūzijoje, neturi traškios susicukravusios plutelės, būdingos kanelėms, tačiau skonis tikrai panašus. Rezultatas – kažkas tarp blyno, apkepo ar pyrago.
Beje, galima naudoti įvairius vaisius ar uogas, tinka netgi šaldyti. Aš esu kepusi šį desertą vien su abrikosais, maišiusi juos su braškėmis, slyvomis, dėjau šaldytų aviečių. Vaisių kiekį taip pat reguliuokite pagal nuotaiką. Jei abrikosai maži, naudoju jų kone dvigubai daugiau.
Abrikosai tampa minkšti, saldūs, bet nepraranda formos. Primena konservuotus. Braškės sutyžta, bet skonio negadina.
Prancūziškas desertas su vaisiais („Flaugnarde“)
Reikės:
- 5 abrikosų,
- 5 braškių,
- 180 ml pieno,
- 60 ml grietinėlės,
- 3 didelių kiaušinių,
- 70 g miltų,
- 3 šaukštų brendžio (nebūtinai),
- 4 šaukštų cukraus (arba klevų sirupo),
- kelių lašų vanilės ekstrakto,
- 1 šaukšto miltelinio cukraus desertui apibarstyti,
- sviesto formai ištepti.
Kaip gaminti
Abrikosus ir braškes perpjaukite perpus, sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą ir atidėkite į šalį. Dubenyje išplakite kiaušinį, pieną, grietinėlę, vanilę ir brendį. Taip pat supilkite sirupą, jeigu juo keisite cukrų. Suberkite cukrų, miltus, žiupsnelį druskos. Išplakite, kad neliktų gumuliukų.
Masę supilkite į kepimo formą. Pašaukite į 190 laipsnių orkaitę 30–35 min.
Kai kepinys atvės, apibarstykite milteliniu cukrumi.