Gvakamolę reikėtų patiekti iškart arba laikyti šaldytuve, bet ne ilgiau negu 2 dienas.
Pagal originalią gvakamolės versiją reikėtų naudoti šviežias kalendras. Bet ne visi mėgsta šias prieskonines žoleles mėgsta, tad šviežias kalendras galima pakeisti šviežiomis petražolėmis, jeigu labai norisi papildomo skonio.
Žinoma, ir be kalendros gvakamolė labai gardi.
Skanaus!
Gvakamolė
Reikės:
- 3 vidutinio dydžio sunokusių avokadų,
- 1 geltonos citrinos sulčių (arba 2 žalių citrinų (laimų) sulčių),
- 1 nedidelio mėlynojo svogūno,
- 1 vidutinio dydžio pomidoro,
- 1 arb. š. šviežių susmulkintų kalendrų (pasirinktinai),
- 1/3 arb. š. aitriosios paprikos,
- druskos.
Kaip gaminti
Avokadus perpjaukite perpus, išimkite kauliuką, šaukštu išskobkite avokado minkštimą, sudėkite į dubenį, sutrinkite šakute.
Svogūną ir pomidorą supjaustykite mažais kubeliais, įmaišykite į avokado masę, pagardinkite citrinos sultimis, aitriąja paprika, kalendromis (jei naudojate) ir druska pagal skonį.
Gvakamolė idealiai tinka prie įvairiausių užkandžių, pagardinti meksikietiškiems takams ar sumuštiniams.